“Tina Superbruixa no fa màgia, sinó que utilitza imaginació i treball”

0
475

superèxit de Tina Superbruixa estan escrits des de Roses?
Sí, aquest és un indret molt maco i que m’agrada molt, així que molts dels llibres els he escrit des d’aquí. Tot i que he de dir que potser el paisatge no ha influït mai en la història. Sap què passa? Que com els meus llibres es tradueixen a desenes d’idiomes diferents, rebo molts encàrrecs dels editors locals d’adaptar les històries al seu país, però seria materialment impossible per a mi atendre totes les peticions.

Quan temps li porta escriure un llibre?
Uns tres mesos, però he de dir que on utilitzo més temps és en planejar l’estructura. Emplenar el llibre de descripcions i diàlegs és quelcom que faig relativament ràpid.

Penso que Hollywood està treballant en l’adaptació d’un llibre seu?
Sí, és una coproducció amb la productora barcelonina Steinweg Emotion Pictures.

En quin punt es troba el projecte?
Ara mateix estic prenent part activa en tot el procés de producció, que durarà més d’un any, a causa que hi ha molts efectes especials. Hi ha un drac, que és protagonista a la història, i els efectes visuals per generar-lo són molt complicats. I al mig de tot això jo estic escrivint el llibre basat en la pel·lícula.

Vaja, això que em diu sembla el procés invers a l’habitual?
Sí, ho faig perquè com que produir un llargmetratge d’animació és molt llarg i com que jo sóc l’autor del guió, em puc prendre el luxe d’escriure el llibre després que el guió. Així sé segur que les dues històries seran molt semblants i ningú es sentirà decebut.

Què em diu de la pel·lícula.?
Tot està una mica a el aire encara, però puc avançar que serà una pel·lícula d’ambient nadalenc. Ara mateix estic treballant en la tercera versió del guió. Però la cosa es pot allargar molt. La darrera vegada que vaig treballar allà em van demanar sis versions noves del guió per acabar dient-me que anaven a quedar-se amb la primera! (riures).
Fa vostè mateix l’estructura de guió. Li dic perquè les fórmules són molt diferents a les dels llibres?
No, treballo amb un guionista professional. Pensi que hi ha 10 milions d’euros en joc al projecte i centenars de persones involucrades, així que necessito algú que conegui molt bé les regles d’escriptura de guió. És una persona més jove i això m’agrada molt perquè els joves tenen molta energia i sempre busquen noves vies. Treballem tancats durant una setmana només produint i produint, és una experiència en què fem molta feina.

No sembla que gaudeixi tant quan ha de fer guions com quan escriu llibres…
Oh, no! Encara gaudeixo més amb el repte. He de reconèixer que fa uns anys, treballant per adaptacions televisives, no m’ho vaig passar bé. Però en el cas del cinema és diferent. Prenc part activa en el projecte, escollint fins i tot al director o els actors. Ara fins i tot ja escric els guions pensant en determinats actors.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li