Territori rebutja el projecte de parc solar a tocar del Manol

0
661

L’Ajuntament de Vilafant no havia admès el projecte per estar en sòl no urbanitzable de protecció agrícola


La ponència d’energies renovables del Departament de Territori desestima la viabilitat d’un projecte d’instal·lació d’un parc solar fotovoltaic de 2,5 hectàrees a Vilafant promogut per l’empresa Industrias Samar’t. L’organisme conclou que hi ha determinats elements que es consideren «insalvables» per la «incompatibilitat urbanística». De fet, tot i que l’espai on es projecta no es troba en cap espai protegit, el Pla general del municipi classifica l’àmbit del projecte com a sòl no urbanitzable de protecció agrícola.

SEIXANTA PLAQUES. L’avantprojecte presentat pels promotors preveia un parc, a tocar el riu Manol, format per 73 mòduls de 20,5 metres d’allargada i 6,10 d’amplada amb 60 plaques fotovoltaiques cadascun i una potencia instal·lada d’1,7 MWp.

El projecte també contemplava que les línies elèctriques interiors anessin soterrades i que la línia d’evacuació d’energia tingués un traçat aeri. A més, es preveia un edifici de control prefabricat de petites dimensions a tocar del centre de transformació i un tancament perimetral amb reixat metàl·lic.

INFORME EN CONTRA. El pronunciament en contra de l’Ajuntament de Vilafant ha estat la clau perquè el projecte no sigui acceptat pel departament de Territori. El planejament del municipi classifica l’àmbit com a sòl no urbanitzable de protecció agrícola i per això no s’admet l’avantprojecte de parc solar fotovoltaic.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li