Territori de bruixes i cireres

0
704

Tant la Fira de la Bruixa com la Fira de la Cirera de Llers són ben conegudes arreu


Com bé deia Carles Fages de Climent al poemari Les Bruixes de Llers: «La mare em deia que, essent criatura / va bressolar-me una dona de Llers. / Suau embruix que en mi encara perdura, / em prenc la vida com si fos en vers». I és sabut per tothom que aquest poble és un dels municipis amb més màgia de l’Alt Empordà. De fet, tal com explica la periodista Sònia Pau a la pàgina web de la Fira Fes-te Bruixa, Carles Fages de Climent «explicava que va intentar que els llersencs li parlessin de les bruixes, però no ho va aconseguir. La solució va ser tirar de llegendes que devia fer dècades que circulaven per la comarca, i la conseqüència és que els seus poemes van engrandir unes històries que ben bé podrien ser veritat…» Aquesta és una fira que rememora totes les llegendes de Llers amb activitats temàtiques i parades d’artesania ambientades en l’època. És una de les celebracions més conegudes del poble i hi participa molta gent.

LA FIRA DE LA CIRERA. Un dels productes estrella del poble de Llers són les cireres. És per això que una de les cites de l’any més esperades és la Fira de la Cirera. Està organitzada per l’entitat social els Amics de Llers, Cultura i Esbarjo, i és una de les fires que aplega més gent de la comarca. Cada any es posen a la venda desenes i desenes d’aquest fruit, i normalment a primera hora de la tarda ja no queden caixes per vendre. La fira també aplega diferents activitats lúdiques i socials, i també parades d’artesania i alimentació durant tot el dia. Hi actua una altra de les entitats del poble que dona vida al seu llegat, els Cantaires de Llers i dels GraLLERS

L’ESCULTURA. Tant és l’arrelament del fruit que a Llers podem trobar una cirera enorme de metall que decora una de la sortida de la població, la que va cap a Terrades. Es tracta d’una obra de l’artista local Josep Ministral i és un homenatge a un dels fruits que més conreen els pagesos del municipi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li