Acaben els treballs forestals a la zona estratègica de Panissars

0
1041

La darrera reunió del Comitè de Pilotatge del projecte Cooperem presenta els avanços en prevenció contra el foc


El Comitè de Pilotatge (COPIL) del projecte transfronterer Cooperem es va reunir la setmana passada a Perpinyà per presentar els avanços aconseguits en els darrers mesos. Destaquen accions com l’inici de les jornades de formació conjunta entre els Bombers de la Generalitat i el SDIS66, i també els treballs forestals a la zona estratègica del coll de Panissars.

Pel que fa a la formació, en total uns 80 comandaments de banda i banda de la frontera han rebut formacions teòriques i pràctiques per conèixer les doctrines d’intervenció en cas d’incendi i aplicar-les per garantir una actuació conjunta ben coordinada, ràpida i eficient. Els treballs a Panissars han finalitzat recentment i aquest 2020 es donarà inici als treballs al corredor d’infraestructures. També en el marc del projecte, i per facilitar l’actuació conjunta en cas d’incendi, s’està treballant per crear una cartografia comuna i s’ha adquirit material i equipament per equiparar i homogeneïtzar els recursos disponibles entre els dos cossos de Bombers.

A la reunió hi van participar els socis d’una banda i l’altra de la frontera. Cooperem pertany al programa INTERREG-POCTEFA 2014-2020 i s’articula sobre tres eixos: gestió coordinada del risc d’incendis; resposta transfronterera ràpida, eficaç i segura davant les emergències, i aplicar una estratègia d’anticipació conjunta davant el risc d’incendis. El pressupost és de 2.556.505 euros, el 65% dels quals els aporta la Unió Europea.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li