Teleconsultes familiars

0
1021

Dos empordanesos posen en marxa un nou servei d’assessorament telemàtic per a famílies amb fills petits


Assessorar les famílies amb infants menors de 6 anys i oferir-los propostes i recursos que els pemetin afrontar els petits reptes de l’educació diària. Aquest és el principal objectiu de Parentalis, un nou servei d’assessorament a distància impulsat per la cooperativa Suara (centrada en el sector de l’atenció a les persones).

Es tracta d’una plataforma en línia que han posat en marxa dos empordanesos, la pedagoga Lourdes Iglesias i l’educador social Joan Molinet, amb l’objectiu de donar suport en els conflictes de les petites disputes que les famílies es poden trobar en el seu dia a dia. Més concretament, volen donar resposta a pares i mares que tenen dubtes sobre l’educació dels seus fills, que volen millorar les relacions familiars, la relació entre germans, la comunicació o la comprensió dels fills, així com resoldre conflictes, rebaixar possibles neguits, conèixer noves maneres d’enfocar rebequeries o de posar límits, i tenir noves eines per saber reaccionar davant de situacions imprevistes.

La idea és posar les noves tecnologies al servei de la pedagogia, l’educació social i la teràpia familiar. I per aconseguir-ho, ofereix consultes individualitzades per via telefònica o a través de videoconferències. Les consultes telefòniques estan pensades per a qüestions breus i que requereixen més immediatesa, i l’usuari hi pot trucar directament. Les videoconferències, en canvi, són sessions més llargues, d’uns 45 minuts, i requereixen cita prèvia.

Un dels impulsors del projecte, el terapeuta familiar i educador social Joan Molinet, explica que “davant d’algunes situacions, no hi ha cap recepta que solucioni les dificultats familiars, sinó que cada família és única i a cada família li funciona alguna cosa diferent”. I en aquest sentit, afegeix que “el servei neix per ajudar cada família a trobar noves possibilitats i maneres de fer en la criança dels seus fills i filles, utilitzant els recursos i habilitats que la pròpia família ja té però dels que, en ocasions, no n’és conscient”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li