Teixint projectes

0
620

Aquest proper 2017 m’aventuro a una nova iniciativa que consisteix a  descriure  tots aquells elements que crec que tot gestor de projectes, ja sigui culturals, empresarials o polítics, hauria de tenir present a l’hora d’engegar-ne un. Segurament, són  factors i components obvis i evidents però que de ben segur que –pel sol fet de ser-ho– se’ns passen per alt, tant és així que jo n’he fet un guió que he imprès i penjat al meu suro per tenir-ho sempre present.

Aquest projecte l’aniré component i confeccionant en cada una de les 12 columnes que escriure al llarg dels 12 propers mesos en aquest setmanari de forma que el lector podrà anar seguint el fil conductor dels components i factors per dur a terme un projecte d’una manera organitzada i coordinada. Tot i això la meva intenció és que cada un dels articles pugui ser llegit de forma independent a la resta.

Teixir un projecte és, tal com defineix el diccionari, “fer i/o realitzar treball anàleg entrellaçant fils o les bagues formades amb un sol fil, especialment entrellaçant fils pertanyents a dues sèries, els de l’una (ordit) perpendiculars als de l’altra (trama) al llarg d’aquests dotze mesos pretenc donar el patró i fins i tot alguna eina per a portar a bon port un projecte ja sigui professional o personal; ja sigui vinculat a la cultura o  a l’empresa o fins i tot polític i personal.”

Aquest teixit tindrà tres cossos diferenciats: un primer, introductori, on s’analitzarà el món en què ens ha tocat viure i els fets que condicionen qualsevol projecte –crec que tots tenim clar que no és el mateix iniciar un projecte ara que fa 10 anys i molt menys iniciar-lo ara que fa 20 anys. Malgrat tot, el cos central del teixit estarà format per vuit elements que si bé s’han modificat lleugerament els darrers anys en escènica són, al meu entendre, els bàsics i primordials per l’èxit tant ara com fa 40 anys. El tercer cos el vull dedicar a la reflexió i a la consideració de les motivacions que crec que han de portar intrínsecament els projectes, és a dir aquells valors que mai no podem deixar de banda i que cal incorporar-los sempre.

Aquesta feina és un continu de teixir i desteixir. En sentit figurat, teixir també vol dir treballar i esforçar-se d’una manera inútil. És per aquest motiu pel qual voldria que la meva reorganització interna, personalment i professional, fos útil per als altres, és  a dir que el meu mètode (que realment no sé si en tinc l’exclusivitat) –o al menys el mètode que jo utilitzo per iniciar tots i cada un dels projectes propis, però també d’aquells que organitzo per a clients i/o col·laboro de forma directa– pugui ser útil o de referència per a aquelles persones que vol encaminar-se a la dura tasca de teixir un projecte.

Som a desembre, a punt de començar el 2017. Ara vénen i vindran els dies de bons propòsits i acabem i començàrem l’any amb ganes, il·lusió i amb l’esperança que aquest 2017 serà l’any de les solucions als nostres mals personals, però també –i espero que per molts també ho sigui– amb l’esperança d’una millora social i econòmica.  És temps de pensar, és temps de desafiar convencionalismes, és temps de connectar amb els altres i compartir,  és temps de treballar de forma creativa, és temps de col·laborar, és temps de comprendre emocions i necessitats per transformar-les en creacions, és temps per fer allò que ens agrada, en definitiva és temps d’il·lusions i de compartir les nostres experiències i inquietuds és per això que finalitzo l’any Teixint projectes.

Ara bé, perquè l’any 2017 sigui l’any de les solucions cal trencar amb les creences. Les creences moltes vegades actuen com a barrera per emprendre accions innovadores, Xavier Guix al seu llibre Si no ho crec, no ho veig ens diu: “Si no som capaços d’imaginar-nos-ho no serem mai capaços de fer-ho, és més, ni ho intentem perquè fracassarem” cal doncs canviar creences quan sigui necessari.

Arriba Nadal i malgrat que sembla que estigui de moda criticar aquestes festes personalment, a mi, cada any m’agraden més “els nadals”, serveixi aquest article inicial de presentació per desitjar molt bones festes a tots el meus lectors i lectores i espero que tinguin uns “bons nadals” i una millor entrada d’any.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li