Tastets

0
408

De vegades, la pregunta més senzilla esdevé una resposta complicada. “Fira Gust, a la Rambla, què vol dir? Què hi faran?”. No ho deia pas una visitant, la dona que m’ho preguntava no ha nascut a l’Empordà, però fa tants anys que viu a Figueres que no sap què són les ictínees de Monturiol, però col·lecciona un dels millors reculls de renecs que el pas a nivell de l’avinguda Vilallonga li ha regalat al llarg de la seva vida figuerenca. Així, per tant, la seva pregunta no era pas una futilesa i puc ben dir que m’hi vaig posar del meu millor per tal de satisfer-la. No tenia a mà cap programa del Fira Gust de l’Empordà, així que vaig tirar de supòsit. “Dona, m’imagino que hi haurà una mena de fira degustació dels productes que tenen denominació d’origen o una reconeguda reputació”. I vaig encetar una mena de llista: aigua de Vilajuïga, embotits i botifarra dolça, brunyols, vi, ceba “de Figueres”(però que més aviat és de Vilabertran), poma de Sant Pere Pescador… “Ah cony!, un certamen dels de sempre. Em pensava que com que aquest any som la Capital de la Cultura potser farien una cosa diferent, més de conjunt…, no sé com dir-ho”. Vaig quedar-me una bona estona pensant-hi. La gastronomia, els productes que la composen, són un fet cultural innegable, però en desmembrar-lo i oferir-lo per parts fa que perdi molt de l’encís que tenen en conjunt.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li