Tap de suro: el millor amic del vi

0
488

Objectiu: demostrar que el suro és una indústria única, duradora i sostenible. I és que això és precisament el que mostra un estudi dut a terme entre el Centre d’Arqueologia Subaquàtica (CASC) i l’Institut Català del Suro, que es va presentar dimecres passat al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, i que conclou que els taps de suro mantenen la seva estructura interna tot i haver estat enfonsats al mar durant dos mil anys, i que els seus components principals no han variat.
Tot va començar quan, en un vaixell enfonsat en aigües del Port de la Selva anomenat Cap de Volt, es van trobar àmfores de finals del segle I a.C. tapades amb taps de suro de més de 2.000 anys d’antiguitat. Aquestes àmfores, que s’ha descobert que provenen d’un forn de Badalona, contenien un vi jove de la zona tarraconense en ple procés de fermentació i tapat amb taps de suro produïts a la zona baixa-mitja del Besòs, tal com va explicar a la roda de premsa Gustau Vivar, representant del CASC.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li