Tant de bo torni el seny

0
1600

S’apropa l’estiu, i com és habitual a les zones d’alta influència turística, tothom treballa a corre-cuita per tal d’enllestir els establiments i la contractació del personal adient per oferir el millor servei possible a visitants i autòctons.

Asfaltar carreteres, platges amb la bandera blava, arranjar els carrers, etc. pertoca a les administracions corresponents, encara que alguns s’esforcin a embrutir les platges i els carrers de simbologia fanàtica amb un clar menyspreu de les ordenances municipals, amb la connivència necessària o fins i tot amb la participació dels ajuntaments.

Malgrat tots aquests esforços de la iniciativa privada i de les administracions públiques que mantenim amb els nostres impostos, no servirà de res si la incertesa política, l’aparent manca de seguretat jurídica i les malifetes d’atemptats, talls de carreteres i manifestacions, fan que, per por, la gent agafi un vol de low cost arreu el món o travessi Catalunya, fins ben passat l’Ebre.

Els esforços que ha fet la Generalitat / el Parlament en ni formar govern ni governar, en només dedicar-se a fer estructures d’Estat i dilapidar els diners de tots en càrrecs públics de difícil justificació i en somnis utòpics, crear nous impostos (begudes sucroses, bosses de plàstic) i augmentar els ja existents (la taxa turística per pernoctació), la manca de control i deslleialtat dels apartaments turístics no declarats, la permissivitat dels top manta en decrement del petit comerç (sí, aquest que paga els impostos i paga els sous de funcionaris i polítics), la prostitució a les carreteres no són el millor exemple de promoció.

Vendre totes i cada una de les 68 poblacions de la comarca, amb el seu encant personal o singularitat, és difícil, i la promoció conjunta representa un valor afegit a causa de la riquesa i la diversitat de l’Empordà.

Tot i que el món gira i el Sol continua sortint amb el desgovern de la Generalitat intervinguda pel 155, el trencament social, familiar i polític, junt amb la inestabilitat social, serà difícil de guarir, malgrat els intents de fer creure que la situació és normal… normal l’incompliment de la Constitució, normal l’incompliment de la llei de banderes, normal l’assetjament als cossos de seguretat, normal l’ostracisme als que pensen diferent, tot plegat, molt normal.

No repetiré les sobrades i conegudes teories i doctrines de Heinrich i Goebbels que estan tan de moda, però avui sí que faré menció al fet que el tema del fanatisme que vivim s’ha enfocat malament.

De fet, no considero pas que sigui tant un problema d’ideologia política, ja que tots pensem que el millor per als nostres és el que defensem amb molts matisos possibles; considero que es tracta d’un tema que a part de crear la cortina de fum dels 3.300 M€ que l’exhonorable sembla que va fer desaparèixer, s’hauria de tractar com un tema sectari.

L’afany de pertinença al grup, per tal de ser reconegut i acceptat, a cohesionar un sentiment afectiu comú com pot ser el supremacisme o l’odi, adquirir un prestigi pels serveis prestats i idolatrar un líder autoritari que estimula als seus seguidors amb càrrecs i bons sous, encara que estigui de vacances pagades a l’estranger, emparat per grups flamencs o alemanys d’extrema dreta!, i la contradicció que tinc llibertat d’expressar-me però la resta no, com es fa amb el rebuig de Tabàrnia, els objectius ficticis, etc., poden fer creure que el més adient sigui una desprogramació, difícil, ja que durant 35 anys la premsa degudament engreixada i els mitjans públics de ràdio i televisió, l’ús abusiu de les xarxes i l’aprofitament semidelictiu del seu anonimat i l’adoctrinament institucional a alguns centres docents, tots plegats s’han dedicat fins a la sacietat a repetir uns mantres que han colpit el subconscient popular.

Tant de bo torni el seny a les institucions, al carrer, a les escoles, a la feina, a les famílies, i que aquesta temporada, els que puguin, facin unes bones vacances; i els que treballin, es guanyin bé la vida.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li