Tanquen un pacte que garanteix la majoria al govern de CastellĂł

0
662

El grup municipal d’ERC, que va obtenir set regidors, governarà amb els cupaires, que en van obtenir dos


Els grups municipals d’ERC i la CUP de CastellĂł d’EmpĂșries han tancat un acord de govern que els permetrĂ  assegurar-se la majoria absoluta, amb 9 dels 17 regidors del consistori. DesprĂ©s de sis reunions, ahir, l’alcalde, Salvi GĂŒell, va signar el document de l’acord amb el cap de llista dels cupaires, Joan BasĂ­. Durant l’acte, GĂŒell (ERC) va assegurar que desprĂ©s del ple d’investidura van intensificar les converses amb els cupaires, a qui veien com a «força prioritĂ ria» per segellar el pacte. GĂŒell tambĂ© va dir que l’acord avala els resultats del 26-M, perquĂš els castellonins van apostar obertament «per un govern d’esquerres republicĂ  i independentista, que posi les persones i la cohesiĂł social al capdavant de les polĂ­tiques». I BasĂ­, per la seva banda, va destacar que el pacte sorgeix de la voluntat que CastellĂł d’EmpĂșries no tingui «un govern continuista, sinĂł que s’engeguin polĂ­tiques rupturistes».

L’acord estableix, per exemple, que s’apostarĂ  per municipalitzar aquells serveis pĂșblics la concessiĂł dels quals acabi aquest mandat (com la zona blava), que es reforçarĂ  el Servei d’OcupaciĂł Municipal, que es dinamitzarĂ  el centre histĂČric o que l’Ajuntament tindrĂ  «un paper proactiu i inequĂ­voc cap a la repĂșblica catalana». I a part dels eixos programĂ tics, tambĂ© concreta ja el nou cartipĂ s.

Segons GĂŒell, el repartiment d’àrees s’ha fet amb voluntat que tots els regidors «se sentin cĂČmodes i tinguin mĂ©s o menys el mateix volum de feina». Ell s’encarregarĂ , entre altres, de les Ă rees d’Hisenda, GovernaciĂł i Policia Local o Mobilitat. BasĂ­, que serĂ  segon tinent d’alcalde, portarĂ  Sostenibilitat, Medi Ambient i Platges. L’altre regidor de la CUP, Jaume Planella, serĂ  regidor d’Habitatge i Joventut. I la resta d’àrees es reparteixen entre els diferents regidors d’ERC. El ple d’organitzaciĂł municipal estĂ  previst per a mitjans de juliol.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li