Tanquen un pacte que garanteix la majoria al govern de CastellĂł

0
703

El grup municipal d’ERC, que va obtenir set regidors, governarà amb els cupaires, que en van obtenir dos


Els grups municipals d’ERC i la CUP de Castelló d’Empúries han tancat un acord de govern que els permetrà assegurar-se la majoria absoluta, amb 9 dels 17 regidors del consistori. Després de sis reunions, ahir, l’alcalde, Salvi Güell, va signar el document de l’acord amb el cap de llista dels cupaires, Joan Basí. Durant l’acte, Güell (ERC) va assegurar que després del ple d’investidura van intensificar les converses amb els cupaires, a qui veien com a «força prioritària» per segellar el pacte. Güell també va dir que l’acord avala els resultats del 26-M, perquè els castellonins van apostar obertament «per un govern d’esquerres republicà i independentista, que posi les persones i la cohesió social al capdavant de les polítiques». I Basí, per la seva banda, va destacar que el pacte sorgeix de la voluntat que Castelló d’Empúries no tingui «un govern continuista, sinó que s’engeguin polítiques rupturistes».

L’acord estableix, per exemple, que s’apostarà per municipalitzar aquells serveis públics la concessió dels quals acabi aquest mandat (com la zona blava), que es reforçarà el Servei d’Ocupació Municipal, que es dinamitzarà el centre històric o que l’Ajuntament tindrà «un paper proactiu i inequívoc cap a la república catalana». I a part dels eixos programàtics, també concreta ja el nou cartipàs.

Segons Güell, el repartiment d’àrees s’ha fet amb voluntat que tots els regidors «se sentin còmodes i tinguin més o menys el mateix volum de feina». Ell s’encarregarà, entre altres, de les àrees d’Hisenda, Governació i Policia Local o Mobilitat. Basí, que serà segon tinent d’alcalde, portarà Sostenibilitat, Medi Ambient i Platges. L’altre regidor de la CUP, Jaume Planella, serà regidor d’Habitatge i Joventut. I la resta d’àrees es reparteixen entre els diferents regidors d’ERC. El ple d’organització municipal està previst per a mitjans de juliol.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li