Tancaran l’accés rodat a les basses del Terrisser i netejaran l’espai, ple de deixalles

0
720

La regidora de Sostenibilitat, Ester Marcos, explica que es tracta d’un projecte que es vol estendre a altres abocadors incontrolats de la ciutat i que forma part d’un projecte global de protecció de les zones humides de les basses


Mesures per aturar els abocaments incontrolats a l’entorn de l’espai natural de les basses del Terrisser. L’Ajuntament de Figueres instal·larà una tanca per impedir l’accés rodat a la zona i evitar així la presència de deixalles, runa i restes de marihuana.

L’equip de govern ha arribat a un acord amb Adif i el Departament de Justícia —que són propietaris d’una part dels terrenys d’accés— per tancar l’espai des de la carretera de Llers i netejar la brossa que ara hi ha acumulada. La regidora de Sostenibilitat, Ester Marcos, explica que es tracta d’un projecte que es vol estendre a altres abocadors incontrolats de la ciutat i que forma part d’un projecte global de protecció de les zones humides de les basses.

Figueres va adquirir les basses del Terrisser l’any 2018, juntament amb un terreny adjacent- per 13.000 euros. L’objectiu era protegir-les i posar-les en valor. Es tracta d’un ecosistema inclòs dins el catàleg de les zones humides de Catalunya i sorgit arran de l’extracció de l’argila per les famílies de terrissers. Actualment s’està elaborant un estudi geotècnic i hidrogràfic a l’espai.

En el ple, Junts per Figueres va demanar explicacions al govern sobre l’estat actual de la zona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li