Tanca el FASTT més ambiciós amb vuit espectacles i sis-cents espectadors

0
1152

L’excel·lent resposta del públic confirma l’encert d’un festival que també creix en el nombre d’espectacles


La vuitena edició del Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà va cloure diumenge amb l’espectacle Vespre de swing a Vilanant. Un muntatge protagonitzat per dues companyies de dansa: The Dawn Beat i la Cia. Mar Gómez, on es van combinar tres peces de swing de les dues companyies. El punt i final el va posar DJ Llamàntol, que va amenitzar la nit amb una jam session de lindy hop gratuïta amb discs de vinil dels anys vint i trenta.

El FASTT ha finalitzat amb rècord d’espectacles programats, un total de vuit, els quals s’havien de celebrar de forma itinerant per vuit micropobles de l’Alt Empordà: Garrigàs, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Sant Mori, Siurana, Vilamacolum, Vilanant i Vilaür. Malauradament, en aquest últim municipi no s’hi va poder celebrar l’espectacle Paraules que trenquen ossos, degut a l’activació del Pla Alfa 3 per risc extrem d’incendi forestal d’aquest passat cap de setmana. Donat que aquesta proposta es feia enmig del bosc, es va haver de traslladar a Siurana.

Tot i aquest petit entrebanc, el Fasst ha tingut unes xifres molt bones, amb sis-cents espectadors. Per la directora del FASTT, Rebecca Alabert, aquesta edició «ha tingut una bona rebuda als pobles després de créixer en nombre de municipis, passant de sis a vuit. Aquest fet demostra que la cultura als pobles té una bona acollida i que és molt necessària». Alabert també ha manifestat que «el festival té capacitat de creixement i ganes de seguir estenent-se pels micropobles tot mantenint l’esperit en xarxa i treball en comunitat que ens caracteritza».

MICROPOBLES EN ESCENA. Una altra de les propostes habituals del FASTT és una proposta performativa portada a escena per veïns i veïnes. Aquesta edició vint persones han participat en el workshop titulat La teva mirada al carrer, que ha dinamitzat el col·lectiu escènic Eléctrico 28. L’espectacle final es es va presentar diumenge, coincidint amb la jornada de clausura. La mostra de la feina feta durant la darrera setmana del festival es va poder veure amb un doble passi a les 12 h i a les 18 h a Vilanant.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li