Suspesos de sou i feina dos mossos de Figueres per la implicació en una pallissa

0
605

Dos agents de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Figueres han estat suspesos de sou i feina com a mesura cautelar per la seva suposada implicació en una pallissa que va rebre un estafador especialitzat en bitllets tintats el passat 12 març. Afers interns i el jutjat investiguen els fets que van acabar amb l’estafador hospitalitzat i dos empresaris que havien estat víctimes de l’estafa empresonats per un suposat delicte de detenció il·legal i lesions. L’apallisat, de nacionalitat ruandesa, va denunciar que cinc homes, suposadament els dos empresaris, els dos policies i una cinquena persona, l’havien lligat de mans i peus i després, apallissat mentre ho gravaven tot amb un telèfon mòbil. L’estafador va assegurar que dos dels homes es van presentar com policies i que va veure que un d’ells duia una pistola.

Els empresaris, dos germans i amos de Grues Font, van ser estafats per l’apallisat que els hi va comprar un camió pagant amb bitllets falsos. Un dels dos detinguts va admetre a la policia que s’havien reunit amb l’estafador amb qui els dos empresaris es ‘van empentar’. Segons explica, durant la trobada l’empresari va trucar també a un amic seu, Mosso d’Esquadra, i poc després va venir també un altre agent, que van escorcollar l’estafador per identificar-lo. En cap cas, afirmen, van lligar o apallissar l’estafador.

Els dos empresaris, que van estar ingressats a presó uns dies, estan imputats per un delicte de lesions i de detenció il·legal, ja que l’estafador afirma que el van traslladar amb una furgoneta fins a una nau industrial, on va rebre la pallissa, i amb la qual després el van traslladar fins a deixar-lo caure al mig de la ronda de Figueres. Ara, la divisió d’afers interns del cos de la policia catalana, investiga la implicació dels dos agents.L’oficina de comunicació dels Mossos d’Esquadra es limita a reconèixer que ‘s’investiga la relació dels agents amb el cas a petició judicial’, però ha evitat donar-ne més detalls.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li