Suspès el judici contra Lloret per incompareixença de testimonis

0
1039

L’exbatlle s’enfronta a 6 anys de presó i 13 d’inhabilitació per estafa, falsedat documental i prevaricació


 

L’Audiència de Girona va suspendre dimecres passat el judici contra l’exalcalde de Bàscara Lluís Lloret per la incompareixença de testimonis. La nova vista oral s’ha fixat per al pròxim 27 de maig. A Lloret l’han de jutjar per, presumptament, haver perjudicat un empresari emetent un certificat urbanístic fals.

El cas es remunta al febrer del 2004. Segons sostenen les acusacions, Lloret i els seus assessors haurien emès una certificació falsa per fer creure al promotor que podria edificar en uns terrenys coneguts com el polígon industrial d’Orriols, quan en realitat això era impossible perquè el pla general del municipi s’havia declarat nul i estava paralitzat. El fiscal recull que l’empresari va arribar a pagar 6,2 milions d’euros a l’Ajuntament -l’acusació particular parla de més de 7- per desenvolupar la zona i fer-hi una hípica. Uns diners que mai van destinar-se a aquests projectes, sinó que el consistori hauria fet servir per a d’altres finalitats.

Les acusacions imputen a Lluís Lloret els delictes d’estafa, falsedat documental i prevaricació. Demanen que se’l condemni a 6 anys de presó, a 13 d’inhabilitació i a pagar una multa de 6.480 euros. De manera alternativa, l’acusació particular imputa a l’exalcalde de Bàscara un delicte d’extorsió i demana que se’l condemni a 5 anys de presó.

A més d’ell, a la banqueta dels acusats per aquest cas també s’hi asseuran la secretària municipal i un advocat assessor de l’Ajuntament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li