Suport en el control de les plagues

0
928

L’Ajuntament de Figueres ha rebut una subvenció de Dipsalut per valor de 38.820 euros per a la lluita i el control integral de plagues urbanes


 

L’Ajuntament de Figueres ha rebut una subvenció de Dipsalut per valor de 38.820 euros per a la lluita i el control integral de plagues urbanes. Aquest suport representa el 33% del projecte que va presentar l’àrea de Medi Ambient per l’any 2017, que té un pressupost de 115.250 euros.

Figueres és membre de la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter. Aquesta entitat no només ofereix servei per la lluita contra el mosquit tigre, sinó que també té una Unitat de Control de Plagues que presta servei a la ciutat. El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, ha elogiat la tasca feta per la Unitat i es mostra satisfet pels “resultats positius”.

A la ciutat de Figueres les actuacions contra les plagues urbanes se centren a controlar les poblacions de rosegadors (rates), aus (coloms, pardals i estornells) i insectes, tant de la via pública com dels edificis municipals. L’objectiu és situar les poblacions d’aquests animals en uns llindars que no generin efectes negatius per a la ciutat. És a dir, que no suposin problemes d’ordre higiènic i sanitari ni afectacions al mobiliari urbà o bé a les propietats privades.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li