Suport contra la violència masclista

0
1025

El conseller Chakir el Homrani visita les instal·lacions del SIE de Figueres, que ha atès 22 dones des del novembre


Figueres compta des del passat novembre amb una nova eina per donar suport a les víctimes de violència masclista. Es tracta del nou SIE, el Servei d’Intervenció Especialitzada a l’Alt Empordà. Des de l’entrada en funcionament del servei, ja s’han atès 22 dones.

El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani, va visitar dimarts de la setmana passada les instal·lacions, situades al carrer Vilallonga. El conseller va posar en valor «la tasca interdisciplinària» que porten a terme aquests serveis a l’hora de posar fre a «la xacra» de la violència masclista. El SIE de Figueres compta amb un equip de nou professionals integrat per persones titulades en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret, que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també a les seves filles i fills a càrrec. En aquest sentit, Chakir el Homrani va destacar que «els SIE fan una atenció absolutament personalitzada cas per cas». Va afegir: «Les treballadores tenen una mirada interdisciplinari per evitar la revictimització de les dones; és a dir, per evitar que hagin d’explicar 3 o 4 vegades la mateixa situació i no hi ha un màxim de visites».

SIE A FIGUERES. El servei posat en marxa recentment a Figueres atén totes les dones i els seus fills que ho necessitin de l’Alt Empordà i la Garrotxa. El recurs a la demarcació gironina es complementa amb el que ja existeix Des de principis d’any fins ara, el SIE de Salt ha atès 756 dones i 373 fills i filles i el total de Serveis d’Intervenció Especialitzada en violència masclista a Catalunya han atès més de 6.000 dones i més de 1.400 fills i filles.

Hi ha 16 SIE a Catalunya que ofereixen un servei gratuït d’atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones afectades i els seus fills. S’hi accedeix per iniciativa de les pròpies dones o a través de la xarxa d’atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència. També mitjançant serveis de salut d’atenció primària, serveis socials i grups de dones.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li