Suport als onze encausats pels talls de trànsit a l’AP-7 i a l’N-II

0
845

Les defenses creuen que no hi ha base legal per acusar els investigats de resistència, desobediència i desordre


 

Les defenses dels investigats per tallar l’AP-7 i l’N-II a l’Alt Empordà el 27 de març demanaran l’arxiu del cas perquè sostenen que no hi ha base legal per atribuir-los delictes de resistència, desobediència a l’autoritat i desordres públics.

Els arguments de la defensa també subratllen que els mateixos Mossos recullen a l’atestat que les identificacions van ser «aleatòries» i a mig quilòmetre del punt on van tallar les dues carreteres. «El cas cau pel seu propi pes», va afirmar una de les advocades, Montserrat Vinyets.

Dels onze activistes citats a declarar al Jutjat d’Instrucció núm. 7 de Figueres divendres passat, dos no van comparèixer. Un d’ells perquè no havia rebut correctament la citació i l’altre perquè va optar per desobeir. Dels nou encausats que sí que es van presentar davant del jutge, set es van acollir al seu dret a no declarar. Els altres dos van respondre a les preguntes de la defensa perquè podien acreditar que aquell dia a aquella hora no estaven als talls.

Unes 200 persones es van concentrar divendres a les portes dels Jutjats de Figueres per donar suport als activistes encausats.

Centenars de persones van respondre a la crida del CDR i van tallar l’autopista a la sortida de Figueres Nord el 27 de març, dos dies després de la detenció a Alemanya de Carles Puigdemont. El tall va durar fins al migdia. Després, unes 300 persones va anar fins a l’N-II a Hostalets de Llers i van tallar el pas.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li