Superar les dificultats, t’enriqueix

0
464

Els alumnes de cinquè del col·legi Cor de Maria entrevisten Aaron Bonilla, mànager dels restaurants Granada Vins i El Pati


Tenim prou empenta? Què és això? Són les preguntes que ens hem fet a classe i sobre les quals hem estat reflexionant. Es tracta de voler complir els teus objectius, potser? De posar-hi ganes i esforç? És no tenir por?

En aquest context, hem volgut entrevistar Aaron Bonilla Carrillo, mànager dels restaurants Granada Vins i El Pati. L’Aaron és exalumne de la nostra escola el qual sempre hem considerat una persona oberta i propera i un bon representant d’emprenedoria i de dinamització de la ciutat.

Com et defineixes? Et consideres emprenedor?
Sí. Considero que amb la trajectòria que he dut fins ara puc afirmar que sí.

De petit ja sabies què volies ser de gran?
De petit no sabia ben bé què faria. Ara bé, el que tenia clar era que treballaria en alguna cosa que em resultés atractiva.

Com és que et vas dedicar a la restauració? Amb quants anys vas començar?
Ja em ve de família. A casa meva sempre s’han dedicat a la restauració i jo ho vivia. Des de petit, sense ni adonar-me’n, ja ho he anat aprenent.

Has hagut d’estudiar molt per dedicar-te a la restauració?
Sí. Estudiar, s’ha d’estudiar sempre i en qualsevol àmbit. Així, de gran et pots desenvolupar millor i adaptar-te fàcilment a qualsevol feina.

Com va sorgir la idea de crear un restaurant a la plaça de les patates? Quan es va obrir? Ja hi havia l’ambient actual?
Va ser a partir de la intenció d’obrir un restaurant en el centre de la ciutat, ja que el turisme sol concentrar-se en aquesta zona i no arriba gaire a altres barris. Aleshores, en aquesta zona hi havia un ambient força incívic, però tot i així el 2012 vam inaugurar el Granada Vins , del qual estem molt contents i, el 2016, s’obrí molt a prop El Pati, que presenta un caire diferent.

És difícil tractar amb turistes d’arreu del món?
Com moltes altres coses, alhora que és difícil, és enriquidor. A més m’agradaria fer-vos adonar de la importància de parlar altres idiomes. Es tendeix a creure que només s’ha d’estudiar anglès, però no és així, el francès és indispensable i, en especial a la nostra comarca.

Us vénen més turistes, o gent del país?
Tenim més clients de Figueres i rodalies. Tot i així varia segons l’època de l’any. Evidentment a l’estiu també hi ha turisme.

Vosaltres, amb aquest bar, heu contribuït molt a la dinamització del barri. Ha estat difícil? N’estàs orgullós?
Ho hem aconseguit entre tots els restaurants i veĂŻns de la zona. SĂ­ Ă©s veritat, que en un inici, hi va haver alguns petits problemes que ben aviat vam solucionar. I sĂ­, estem molt contents de la regeneraciĂł del barri i en la seva mesura, de la nostra aportaciĂł.

Costa molt tirar un restaurant–bar endavant? Quines habilitats són necessàries per dur-lo a terme?
Sí que costa! És com totes les professions. Si ho tens clar i ho vols fer bé, cal molta força de voluntat, constància, paciència i hores de treball.

T’agradaria obrir un altre restaurant a una altra ciutat?
Ara com ara, no. Fa poc que s’ha obert El Pati i tenim molta feina. En un futur no descarto res.

Has tingut por alguna vegada que les coses no surtissin prou bé?
Evidentment. Per més que t’esforcis, sempre hi ha riscos.

És una feina molt dura? Quantes hores hi dediques al dia?
Força, hi dedico moltes hores però com tota feina dura també resulta molt enriquidora.

És fàcil treballar amb la família?
Fàcil no ho és, perquè cadascú veu les coses a la seva manera, però sempre arribem al consens.

Què és el que t’agrada més de la teva feina?
Que no hi cap dia igual, cada dia és una nova experiència que em pot aportar alguna cosa o de la qual puc aprendre.

Quin és o són el trets més identificatius dels vostres restaurants? Quin tipus de cuina i servei oferiu a la gent?
Cuina mediterrània, producte fresc i de proximitat. Oferim una bona relació qualitat-preu, i això, el client ho aprecia.

EstĂ s satisfet de la carta que oferiu? Com la definiries?
Sí, ens esforcem molt perquè sigui equilibrada i variada. Cada dia canviem el menú en funció dels productes de mercat i segons la temporada de l’any.

Quin Ă©s o sĂłn els plats estrella dels restaurants?
Al Granada Vins tenen molt èxit els calamars a l’andalusa i el ous estrellats, i a El Pati, l’hamburguesa Dalí i el guacamole. És el més demanat!

Per acabar, quins sĂłn els teus reptes actuals?
S’ha de ser realista. Ara com ara vull mantenir i consolidar el que s’ha començat.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz