Subvencions per millorar la seguretat dels establiments

0
824

Cada establiment podrà rebre un màxim de 1000 euros de subvenció 


 

Figueres treballa per reactivar el comerç de la ciutat un cop s’aixequi l’estat d’alarma. Per aquest motiu, ja s’ha anunciat una partida de 200.000 euros en ajuts per a tots Els establiments que hagin millorat o que millorin les mesures de seguretat envers la salut dels clients i els treballadors.

Les subvencions previstes, i amb caràcter retroactiu, seran de 1.000 euros com a màxim per a cada negoci. Alguna de les mesures per millorar la seguretat en la salut són la instal·lació de mampares, la utilització de guants per part de treballadors i usuaris, les màquines de purificació d’ozó, les màquines de cobrament automàtiques o la utilització de materials d’un sol ús. També s’inclouran altres mesures que recomanin les autoritats sanitàries.

Tots els establiments d’atenció al públic (comerços, bars i restaurants) que hagin introduït mesures i sistemes de seguretat, rebran l’acreditació amb un segell de qualitat, que estarà escrit en diferents idiomes. L’objectiu és que l’eix comercial de la ciutat sigui una zona segura de compra i generar confiança als consumidors perquè apostin per la compra al comerç local i de proximitat. Per altra banda, l’Ajuntament de Figueres també té previst fer cursos de formació per al personal dels establiments sobre mesures sanitàries. Tot plegat s’emmarca en el pla de reactivació de l’Ajuntament per pal·liar la crisi per la Covid-19. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li