Subhasten importants obres d’Àngel Planells, Frederic Marès i Ángeles Santos

0
978

El proper dimarts col·leccio-nistes i galeristes interessats en l’obra d’alguns dels pintors i escultors més importants de la comarca poden adquirir algunes de les seves peces en una subhasta que organitza la galeria Balclis (c/Aribau 179). En el lot que sortirà a la venda hi predominen els artistes gironins i hi destaquen tres figures de l’art altempordanès; Àngel Planells Cruanyes (Cadaqués,1901-Barcelona,1989), Frederic Marès Deulovol (Portbou,1893-Barcelona,1991), i Ángeles Santos Torroella (Portbou,1912).

Àngel Planells. Les dues obres que surten a subhasta d’aquest pintor cadaquesenc coetani d’Eliseu Meifrèn, Joan Roig i Salvador Dalí són Pintura surrealista, titulada així pel mateix artista i que conté al bastidor una etiqueta de Biosca en la que es pot llegir “La sombra persigue a la nostalgia del mar”. Peça que pertany al lot 860 i sortirà a licitació a partir d’un preu de 4.500 euros. I en segon lloc, l’oli que duu per títol El fantasma rosa (lot 857), també signat i datat l’any 1981. El preu de sortida d’aquest llenç és de 3.000 euros.

Frederic Marès Deulovol. L’escultor portbouenc és el segon nom destacat d’aquest grup d’artistes i se subhastaran dues peces seves. La primera serà Creu d’Altar, pertanyent al lot 572. Es tracta d’un crucifix fet amb bronze daurat i de pàtina parda que surt a licitació a partir de 400 euros. L’altra, serà una escultura en marbre representant El Sagrat Cor pertanyent al lot 577. Aquesta és una rèplica a escala de l’escultura que coronava el temple expiatori del Sagrat Cor del Tibidabo, que va ser realitzada als voltants de l’any 1934 i que sortirà a subhasta a partir de 600 euros.

Ángeles Santos Torroella. Una aquarel·la sobre paper realitzada per aquest altre artista portbouenc tanca la col·lecció altempordanesa. L’obra, titulada Parque de Luxemburgo (lot 891) està signada i datada a París l’any 1978. La peça sortirà a subhasta per un preu inicial de 500 euros.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li