Sons del Món

0
774

Aquest cap de setmana va començar el Festival Sons del Món. Un festival diferent que de mica en mica s’ha anat consolidant fins a convertir-se en un dels principals festivals d’estiu.

En un moment en què cada poble té un festival, realment és meritori sortir de la grisor de l’oferta estiuenca i consolidar-te entre els grans esdeveniments de l’estiu.

La fórmula Sons del Món és simple però difícil alhora. L’aposta és clara: entorns patrimonials imponents –portalada de la basílica de Castelló d’Empúries i la Ciutadella de Roses–, música de qualitat i la vinculació amb segurament el millor que ha passat en els darrers anys a la comarca: la potència del vi de l’Empordà. A través del maridatge musical a càrrec de la sommelier Laura Masramon, dels tastos abans dels concerts, dels concerts íntims als cellers i posant la cultura del vi al bell mig d’un festival.

El festival no enganya a ningú i es presenta com Vi & music, Empordà o el «festival delicatessen de l’Empordà». Un esdeveniment detallista, però gens elitista que gira entorn del vi i la música.

I encara que la fórmula sembli senzilla no ho és gens. Per què la gràcia del Sons del Món és que amb aquests ingredients han sabut crear un ambient únic que fa realment especial el festival. L’entorn, la selecció musical, els espais complementaris, els detalls com els tastos abans del concert, el village on el vi n’és l’epicentre o que aquest se serveixi en copa de vidre durant tota la nit, en són petits exemples. Petit i grans detalls que generen l’atmosfera necessària per gaudir d’una nit d’estiu a l’Empordà.

I és que he comentat abans, sembla fàcil però no ho és. S’han fet molts intents de maridar música i vi, hi ha molts intents de festivals al llarg del país on el vi i els cellers en són l’epicentre. I són molt pocs els casos reexits. De fet, Sons del Món s’ha consolidat com el verdader festival del vi, reconegut per tot el sector. I tenim la sort que se celebri a l’Empordà. Tenim un mes per gaudir-lo. No us ho deixeu perdre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li