SOM vol que s’apugin els ponts i més ajudes per a les famílies

0
471

Tal com va avançar HORA NOVA, SOM ja va presentar un requeriment a l’alcalde on, entre d’altres, demanava que s’elaborés un inventari dels ponts d’Empuriabrava, així com una avaluació del seu estat


SOM Empuriabrava i Castelló d’Empúries ha presentat diverses al·legacions als pressupostos municipals i a les ordenances fiscals d’aquest 2022. D’una banda, demanen que la partida d’Urbanisme reservi 800.000 € per augmentar un metre respecte el gàlib actual el Pont de La Falconera de la Marina d’Empuriabrava, davant del seu imminent col·lapse, situació que es desprèn d’un estudi previ realitzat per l’Ajuntament on es detallen una sèrie de patologies greus de degradació de les bigues centrals i de tota la seva estructura.

De fet, tal com va avançar HORA NOVA a l’agost, SOM ja va presentar un requeriment a l’alcalde on, entre d’altres, demanava que s’elaborés un inventari dels ponts d’Empuriabrava, així com una avaluació del seu estat. Asseguren, però, que encara no han obtingut resposta, fet que consideren «una greu irresponsabilitat per part del govern de no actuar amb conseqüència i amb antelació, posant en perill als veïns de la Marina de forma innecessària».

En qualsevol cas, l’equip de govern va desestimar l’al·legació, tot indicant que el projecte encarregat, a dia d’avui, no és aquest, sinó la seva rehabilitació. La idea es preveure quines vies de finançament suplementàries hi podrien encabir en un futur. Uns recursos que actualment no estan disponibles.

«SOM proposava una modernització de ponts, amb un manteniment adequat, avaluant l’estat de situació de cada pont rodat. Una tasca que caldria tenir-la present amb la preocupació que ens cal, ja que no pot ser que en 50 anys no s’hi hagi fet res», lamenten des del partit, tot afegint: «Esperem però que no sigui massa tard i l’Ajuntament rectifiqui pel bé comú de tots els usuaris i vilatans d’Empuriabrava».

D’altra banda, pel que fa a les ordenances, veuen «una manca de sensibilitat i solidaritat amb les famílies i empreses del municipi». Per això proposaven un canvi en la taxa de béns immobles per afavorir que els propietaris no tinguin els habitatges desocupats, a més d’una modificació en la taxa de recollida d’animals abandonats, sense cobrar cap taxa per la seva adopció, així com augmentar considerablement les bonificacions als establiments per l’ocupació de la via pública. Totes elles, asseguren, «mesures necessàries per fer front a les restriccions que patim actualment per la covid, i que denota una falta de previsió als moments d’incertesa que vivim per part de l’equip de govern, especialment per la falta de sensibilitat respecte a les empreses del sector de la restauració».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li