Solidaritat a bord d’un Panda

0
1411

Els escalencs Xavi Garcia i Pol Morral són dos dels alt-empordanesos que correran la 10a Panda Raid (2-10 de març)


 

Amb el temps, la Panda Raid s’ha erigit com un dels ral·lis amateurs de llarga distància per excel·lència. Tant és així que la prova, que enguany celebrarà el desè aniversari, aplegarà aquest 2018 –del 2 a 10 de març– una xifra que se situa en els 350 equips, el que representa un nou rècord absolut de participació.

Entre els aventurers, com sempre, hi haurà representació alt-empordanesa. Aquest serà el cas, per exemple, dels escalencs Xavi Garcia i Pol Morral, que repetiran per quart any consecutiu al ral·li marroquí compost per set etapes i uns 3.000 quilòmetres en total.

Ho faran al costat d’altres parelles de la comarca provinents de Castelló o Figueres, amb qui, conjuntament amb la resta de participants, ja formen una família més solidària i amistosa que competitiva. «Fem amistat pràcticament per força, ja que comparteixes moltes coses: des de l’esmorzar fins a les ajudes a peu de pista», explica Gracia.

Aquesta camaraderia és un dels al·licients de la Panda Raid, una cursa que, tal com subratlla Garcia, enganxa pel seu component aventurer, però també pel vessant econòmic i competitiu: «A nosaltres ens agrada el tema del motor, podríem dir que la Panda Raid és la via low cost per poder competir en esdeveniments d’aquest tipus. Després, un cop ets allà, la combinació d’aventura, esport i solidaritat és realment molt gratificant».

Com recorda l’alt-empordanès, el valor solidari de la prova és un dels grans valors afegits. És per això que en aquesta edició, més enllà del material d’ajuda humanitària que portaran els participants, els beneficis també es destinaran a fomentar i desenvolupar l’apicultura al bosc de Mesguina.

SENSE OBJECTIU. Malgrat que la prioritat és la cooperació i l’altruisme, la Panda Raid també presenta una classificació final dels participants. L’any passat, Garcia i Morral van comandar la prova, que s’inicia a Madrid i acaba a Marràqueix, durant les primeres quatre etapes, però un problema tècnic els va penalitzar i els va deixar sense opcions. «No tenim un objectiu concret, però tenint en compte el bon inici de l’any passat ens agradaria fer-ho molt bé. Podi? Per què no, tot i que sabem que hi ha moltes variables i que qui guanya és qui acaba tenint més sort i menys problemes», explica Garcia abans d’exemplificar, però, que la Panda Raid va molt més enllà d’un resultat: «L’any passat, entre el material humanitari que portàvem, hi havia unes mantes. Recordo que en una etapa, al mig del desert, vam veure una tenda i ens hi vam aproximar; era d’una família nouvinguda al territori. Quan els vam donar les mantes es van posar molt contents, van estar molt agraïts, i ja només per això val la pena engrescar-se en aquesta aventura. La Panda Raid és això».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li