Socialisme o llibertat

0
1282

L’esforç realitzat per empresaris i autònoms durant la pandèmia per aixecar la persiana, mantenir llocs de treball i fer front als pagaments a proveïdors i les obligacions fiscals ha estat titànic. Tot això en un context de baixos ingressos, restriccions i grans dificultats que han posat al límit la capacitat de resistència de milers d’empreses. No en va, avui dia, la principal preocupació dels ciutadans és la situació econòmica.

El sector serveis, base de l’economia de Figueres, va ser un dels més afectats i que més caigudes va patir trimestre rere trimestre. Certament, ja el 2021 va començar una incipient expansió econòmica que es va veure bruscament alentida amb l’arribada de la sisena onada del coronavirus, que ha sacsejat la confiança dels consumidors i desaccelerat el creixement.

Aquest 2022 ens enfrontem a noves incerteses en un sector serveis clau per a l’economia de Figueres. El teixit econòmic local està configurat majoritàriament per pimes i autònoms amb un coixí financer molt limitat per continuar sobrevivint a les inclemències, per la qual cosa és imprescindible impulsar des de l’Ajuntament un paquet de mesures i polítiques estratègiques dirigides a ajudar la reactivació econòmica.

En primer lloc, hem d’apostar per polítiques d’incentius fiscals, protecció i manteniment dirigides a pimes i autònoms de les principals activitats econòmiques de la ciutat i a la reactivació de l’oferta complementària, i per garantir el manteniment de l’ocupació. L’exorbitant augment dels impostos realitzat per ERC i PSC des de la seva arribada al govern, al costat d’un context d’incertesa i l’augment dels costos energètics i laborals llasten la recuperació de l’economia local. La reactivació econòmica passa perquè els diners siguin allà on es necessiten: a les butxaques dels figuerencs, perquè puguin decidir lliurement on volen prioritzar les seves inversions.

Segon, la col·laboració publico-privada és clau en la consolidació de la reactivació econòmica. Davant de les formes intervencionistes de col·laboració imposades per ERC i PSC, on el poder públic vol situar-se artificialment per sobre del sector privat, el model de Ciutadans, i el meu personalment, és apostar per una col·laboració basada en la defensa i la promoció del lliure mercat. Això significa convertir Figueres en una promesa d’oportunitat on aquells que s’esforcen, treballen intensament i són persistents aconsegueixin llaurar-se un futur en una ciutat oberta.

Tercer, cal acabar amb el malbaratament t i adoptar una estratègia de racionalització i control de la despesa pública. Si el pressupost de l’Ajuntament es prioritza a prestar els serveis públics que realment ens corresponen com a administració, es fiscalitzen les subvencions i sobretot les ajudes, s’elimina la despesa supèrflua i innecessària, és possible iniciar el cercle virtuós de prestar millors serveis públics de major qualitat, reduir impostos i augmentar la capacitat d’estalvi i inversió dels ciutadans.

Finalment, l’objectiu d’aquestes polítiques que volem impulsar des de Ciutadans és fer de Figueres una ciutat oberta, capaç d’atraure i retenir talent, inversions i capital. Figueres ha de ser una capital de referència en el nord d’Espanya, on els ciutadans puguem tenir els nostres projectes de vida i el dels nostres fills. Abandonem els governs decadents, superem el socialisme d’amiguets d’ERC i PSC i fem de Figueres una capital liberal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li