SNY!2022: ‘La ciència us necessita’

0
1126

La setena edició de Science Needs You! (SNY!) centra el seu eix temàtic en el món de la intel·ligència artificial


La ciutat torna a ser l’epicentre de les jornades de divulgació científica Science Needs You! (SNY!) que promou l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC). Aquest serà el setè any que les jornades se celebren a Figueres i l’eix temàtic d’aquesta nova edició serà «Intel·ligència Artificial a l’abast». Tal com desgranen des de l’organització, s’ha escollit com a protagonista històric Alan Turing, matemàtic de formació, considerat el pare de la informàtica teòrica i de la intel·ligència artificial.

L’ACTE CENTRAL. Serà aquest dissabte, 24 de setembre, de 9.30 h a 14 h a l’Auditori Caputxins. Durant la jornada es faran tres conferències i una taula rodona a càrrec de diferents científics de primera línia. Les conferències seran: «Intel·ligència artificial: què és i com ens afecta?» de la doctoraKarina Gibert Oliveras, catedràtica de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC) i doctora en Informàtica en les especialitats d’estadística computacional i intel·ligència artificial; «Intel·ligència artificial, és clar que sí, però a foc lent!» d’Albert Sabater Coll, professor Serra Húnter de Sociologia a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UdG, i director de la càtedra Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya (OEIAC), i «Intel·ligència artificial i tecnologies blockchain al Futbol Club Barcelona» del doctor Jordi Mompart Penina, director de Recerca al Futbol Club Barcelona i responsable de l’ús d’eines d’intel·ligència artificial per a la generació de nou coneixement i productes. Pel que fa a la taula rodona, es farà al final de la jornada matinal i se l’ha anomenat «Oportunitats i amenaces amb la intel·ligència artificial». Hi participaran els tres ponents del dia i estarà moderada per la periodista Montse Rigall.

SETENA EDICIÓ. La presentació de la nova edició es va fer a l’Ajuntament de Figueres i va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Agnès Lladó, que destacava que «el consistori hi aposta perquè el Science és un espai de coneixement que acosta la ciència de forma espontània i divertida a tothom». D’altra banda, el regidor de Cultura, Alfons Martínez, remarcava la idea que «la ciència és cultura i és important donar-li suport». I la secretaria de l’ACDIC, Àngels Yécora, desgranava que «aquest any podrem descobrir, entre moltes altres coses, des de com ens manipulen els algoritmes de les xarxes socials fins a com s’utilitza la intel·ligència artificial en el mercat de fixatges del Futbol Club Barcelona».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li