S’inicia una prova pilot per foragitar el estornells del centre

0
878

L’objectiu és allunyar els ocells de diferents llocs sensibles i captar-los cap a una de les pinedes de la pujada del Castell


L’Ajuntament de Figueres ha iniciat una prova pilot per intentar allunyar l’arribada dels estornells a l’interior de la ciutat. La iniciativa consisteix a generar un espai d’atracció en una de les pinedes de la pujada del Castell, concretament la que confronta amb l’estadi Albert Gurt.

D’aquesta manera es podran aprofitar les torres de llum de la instal·lació esportiva per portar a terme el projecte. Aquesta és una zona adequada perquè els ocells vagin cap a la pineda gràcies a la presència d’una il·luminació que s’ha instal·lat per atraure’ls. Per aconseguir-ho, es faran actuacions especials per foragitar-los dels llocs interiors de la ciutat, on generen importants molèsties de soroll i salubritat.

A Figueres, dins del nucli urbà, hi ha diferents punts sensibles, com per exemple, l’avinguda de Perpinyà, a tocar el parc de les Aigües, o en els arbres del voltant de l’arxiu municipal, també al parc Bosc. Els Sturnus vulgaris es desplacen en llargues volades que dibuixen figures increïbles en el cel, però quan aterren causen estralls en els conreus. Cada estornell pot endur-se tres olives en cada viatge. A causa de la seva alimentació, la carn és amargant i gens apreciada en gastronomia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li