S’inicia un cribratge intensiu a Figueres per frenar cadenes de contagi de Covid-19

0
899

Salut ha decidit fer les proves per l’alta incidència del virus que encara hi ha la capital alt-empordanesa


El cribratges intensius poblacionals per frenar els casos de Covid-19 han arribat també a Figueres. Ahir dilluns va tenir lloc la primera sessió de les proves a la zona del Teatre Municipal El Jardí, en concret a la plaça Josep Pla, i aquest dimarts el dispositiu s’estén a la plaça Remei Bosch del Centre Cívic de la Creu de la Mà. Les proves a persones asimptomàtiques majors de 16 anys es fan a diferents punts de la ciutat per facilitar-ne l’accés. Els horaris de realització dels cribratges són de 9 a 14 h i de 15 a 19 h.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, va defensar ahir que les dades a la ciutat han millorat en els últims dies i que, a hores d’ara, Figueres té una mitjana de 40 casos setmanals, una taxa de contagi del 0,58 i un risc de rebrot de 191 (l’última setmana se situava en 316).

Salut va decidir impulsar els cribratges a la ciutat després de detectar 216 casos positius en dues setmanes i després de fer-ne a Olot i Banyoles. Pel que fa les últimes dades de l’hospital de Figueres, ahir hi havia ingressats 29 pacients per Covid.

FRE. Amb les proves iniciades aquesta setmana a la població asimptomàtica es vol frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica que s’utilitza és el test antigènic ràpid (TAR).

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que les persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Tot i això, salut insisteix en la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

El cribratge a Figueres s’organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament, que dona suport logístic i difusió local, l’Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.Les proves per a la detecció de la Covid-19 a persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li