S’inicia el ramadà més atípic per la comunitat musulmana de l’Alt Empordà

0
942

L’Ajuntament de Roses edita un vídeo informatiu amb recomanacions a seguir durant la celebració


 

Amb l’estat d’alarma vigent, la comunitat musulmana ha iniciat aquest divendres, 24 d’abril, el mes sagrat del ramadà. Enguany les celebracions queden alterades si es comparen amb les d’anys anteriors. Les mesquites estan tancades per les restriccions decretades i les reunions socials també estan prohibides per la situació de confinament.

Les entitats que representen el col·lectiu a la comarca demanen a tots els musulmans que respectin el confinament decretat per l’estat d’alarma. En aquest sentit, els canvis en la celebració tenen a veure en el vessant més social i públic, i la tradició es mantindrà en l’àmbit més privat o estrictament en la intimitat de cada habitatge. Això vol dir que el dejuni se seguirà igualment, es llegirà l’Alcorà, es faran les oracions, però des de les cases, i no s’anirà a llocs públics. De fet, totes les mesquites estan tancades des de l’inici del confinament per la crisi de la Covid-19. Consta que cap temple musulmà és obert des que es va decretar l’estat d’alarma.

De la mateixa manera que l’oració ha de quedar reduïda als habitatges de cadascú, tampoc es permeten les reunions que es feien habitualment de l’iftar (l’àpat amb què es trenca el dejuni diari quan es pon el sol). Aquesta celebració no pot reunir persones diferents de les que conviuen habitualment al mateix domicili.

El mes sagrat pels musulmans celebra la revelació divina de l’Alcorà i representa un dels cinc pilars de l’Islam. Durant aquest mes no es poden ingerir aliments, ni begudes, ni fumar, ni tampoc mantenir relacions sexuals des de l’alba fins a la posta de sol.

AJUNTAMENT DE ROSES. La nombrosa comunitat musulmana que hi ha a Roses ha fet que el consistori hagi editat un vídeo informatiu recordant les mesures i les recomanacions a seguir amb motiu de la crisi sanitària per la Covid-19. La informació s’ha fet en format vídeo per facilitar-ne la difusió per les xarxes socials. El document s’ha editat en tres llengües: en català, amazic i dàrija, i pel seu contingut s’han seguit les recomanacions de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li