“Simplement puja a una bicicleta”

0
1807

Arriba la segona Guia Ciclista del Setmanari Hora Nova, que conté entrevistes, reportatges i propostes de rutes


És ben possible que l’escriptor i metge britànic Arthur Conan Doyle, autor del cèlebre detectiu de ficció Sherlock Holmes, esclarís les idees abans de donar forma a les seves històries al manillar d’una bicicleta. Si més no, és ell qui va etzibar aquesta frase: «Quan el dia es torni fosc, quan la feina sembli monòtona, quan resulti difícil conservar l’esperança, simplement puja a una bicicleta i fes un passeig per la carretera, sense pensar en res més».

Aquesta capacitat que brinda el ciclisme d’evadir-se s’ha notat de valent darrerament, quan les envestides de la pandèmia de la covid-19 han obligat als ciutadans a buscar alternatives d’oci per trencar una rutina imposada per les circumstàncies del moment. I a això, és clar, s’hi ha d’afegir el component saludable i esportiu que el ciclisme exhibeix de manera intrínseca.

Així doncs, aquesta guia, com també la que va publicar HORA NOVA al darrer trimestre de l’any passat, tenen la voluntat de reivindicar i divulgar una pràctica cada vegada més arrelada arreu del territori. Sobretot, però, l’objectiu és ressaltar aquest esport des d’un punt de vista territorial, resseguint d’aquesta manera els racons de la comarca de l’Alt Empordà.

Foto: Àngel Reynal

En aquestes pàgines, doncs, podreu llegir les reflexions de persones ben entrellaçades amb la bicicleta, com ara el vilamallenc Pere Padrós, que impulsat per la seva passió ciclista ha recuperat diversos recorreguts i senders a la contrada. D’altra banda, també aporten les seves valoracions alguns dels representants polítics del territori, que expressen diverses voluntats amb relació a la pràctica ciclista i a la mobilitat verda i sostenible.

Aquest cúmul d’idees i opinions comparteixen protagonisme amb altres informacions, com ara les relatives a entitats esportives com el Club Ciclista Roses; a botigues especialitzades com Surià Bicis o Edibikes; a la trajectòria d’entitats com el Consorci Salines Bassegoda o a l’aposta ferma d’establiments com el Càmping Bassegoda Park. A més, en aquesta guia també trobareu articles relacionats amb els aspectes saludables que implica una bona volta amb bicicleta o amb els treballs costosos que s’han hagut d’impulsar per tal de reparar els efectes del temporal Gloria a les Vies Verdes.

PROPOSTA DE RUTES. Com hem dit, però, aquesta guia és un viatge per les contrades. Ho demostren els testimonis citats, però també algunes rutes proposades, recorreguts que passen per alguns dels llocs més icònics i representatius de l’essència alt-empordanesa.

Qui llegeixi aquestes pàgines, per tant, podrà conèixer itineraris que s’endinsen en espais icònics com ara el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, però també gaudirà de sortides amb bicicleta de carretera que voregen —i traspassen fins i tot— la frontera amb França, o d’activitats amb BTT que requeriran una bona forma física, com ara la que exigeix la primera etapa de la popular Transpyr, que uneix Roses amb Camprodon.

En definitiva, doncs, s’exposa un conglomerat de rutes diverses, adaptables per tant a les diferents capacitats físiques que hi puguin haver, així com a les diverses tipologies de bicicleta. Al cap i a la fi, el ciclisme ha de ser un concepte transversal, on tothom tingui cabuda, i és precisament aquesta essència la que vol manifestar aquesta publicació. Perquè del que es tracta no és de fer millors marques o de pujar grans cims, sinó de «no pensar en res més».


  • Pots descarregar-te el suplement de ciclisme a l’Alt EmpordĂ , aquĂ­.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li