Si t’agrada el futbol…

0
1279

Si t’agrada el futbol, i aquests dies mires el mundial de futbol que es fa a Qatar, hauries de recordar que al llarg de les obres de construcció dels diferents estadis, més de 6.500 persones hi han trobat la mort (algunes entitats de drets humans diuen que podrien ser el doble). I que la immensa majoria de persones que han treballat en la construcció són persones estrangeres que treballen en condicions extremes per salaris miserables a les quals se’ls reconeix cap mena de drets laborals i són pràcticament esclaves dels patrons. Perquè a Qatar només el 14% de la gent que hi viu és considerada ciutadana, la resta són persones treballadores provinents de països empobrits i atrets per la necessitat de sortir de la fam i enviar algun recurs a les seves famílies. No són considerades ciutadanes i per tant no tenen cap dret de ciutadania.

Si mires el mundial de futbol, també hauries de recordar que es duu a terme en un país en el qual les dones són éssers de segona categoria, subjectes sota la tutela de pares, marits o fills, en funció del moment de la seva vida. Però mai tenen total llibertat econòmica, de moviment o d’exercici de drets sexuals. On justament les relacions sexuals només estan permeses entre persones religiosament casades i naturalment heterosexuals. Perquè l’homosexualitat està perseguida: són habituals i legals la detenció, presó i tortura a persones del col·lectiu LGBTI+, pel sol fet de ser-ho.

Pensa en totes les notícies que ens han arribat, de la corrupció, els suborns, les retallades als drets humans que ara es camuflen sota una pàtina de lleuger progrés… tan falsa com els afeccionats que l’organització ensinistra i paga per interpretar el paper de hooligans anglesos, de forofos espanyols, de tifosi italians o del país que calgui.

Si t’agrada el futbol, considera anar, aquest cap de setmana, a veure futbol de base que es juga en totes les categories i camps de la nostra comarca. Segur que no veureu tanta qualitat en el joc, però us asseguro que hi trobareu tota la passió, l’autenticitat, el voluntarisme i l’amor a l’esport de la gent que s’hi volca.. i també dones, nenes i joves futbolistes. Proveu-ho, que el futbol també és això. El futbol, en totes les seves categories i versions, mai ha de deixar de ser un esport, mantenint la fidelitat als valors que ens fan millors com a societat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li