SĂ­ al pressupost de Marta Felip

0
945

El PDeCat aconsegueix tirar endavant els comptes per al 2017 amb el suport d’ERC i les abstencions de la CUP, el PP, C’s i els regidors no adscrits. PSC i Compromís hi van votar en contra


Quatre mesos després de començar l’any, Figueres ha aconseguit aprovar el pressupost per a aquest 2017. No era una tasca senzilla. L’expulsió del PSC del govern, la retirada del suport del regidor de Compromís i el desmembrament de CiU (amb la sortida dels dos regidors d’Unió de l’equip) deixava, a principis d’any, un govern amb només cinc dels 21 regidors del consistori.

Des d’aleshores, les negociacions han estat intenses i el ple de dijous passat a la nit va aprovar, inicialment i amb el suport d’ERC, els comptes. Ho va facilitar l’abstenció dels nou regidors de la CUP, el PP, C’s i els dos regidors no adscrits. Els únics que hi han votat en contra van ser els del PSC (tres regidors) i de Compromís (amb un sol representant).

L’alcaldessa, Marta Felip, va celebrar els acords als quals s’ha arribat en les darreres setmanes i va assegurar que es tracta dels comptes més complets (qualitativament i quantitativament) dels darrers anys.

PLE TENS. L’intercanvi de retrets durant la sessió va ser constant. El portaveu del PSC i el de Compromís van llançar dures crítiques contra l’alcaldessa però també cap a ERC, pel seu suport explícit als comptes. Casellas va acusar Felip de mentir i d’entabanar “primer a uns i després als altres”, en referència a l’acord amb Esquerra. El portaveu del PSC va dir a la portaveu d’ERC: “Ara haurà de menjar-se tota la política social que ha rebutjat des del mes de setembre. Com els nens petits, si no vols caldo, tres tasses.” Pel què fa a la posició d’ERC, els va recordar que fa unes setmanes demanaven un pas al costat de l’alcaldessa i “ara només estan a un pas de la seva cadira”. “Vostès guanyen, Figueres perd” va etzibar.

Per la seva banda, el regidor de Compromís, Òscar Vergés, va afirmar que “sembla que la previsió és mantenir dos anys més un govern sense rumb i sense projecte de ciutat”. A més, va assegurar que hi havia l’oportunitat de tancar la porta a dos anys més d’ “agonia” i que no s’ha aprofitat. Vergés també ha fet referència al pacte d’estabilitat que tenien amb CiU i el PSC i ha acusat el govern de no haver complert els seus compromisos.

La portaveu d’ERC, Agnès Lladó, va demanar a Casellas que no li doni “lliçons” i el va instar a “reflexionar” sobre la seva responsabilitat en la situació actual de Figueres. No és el nostre pressupost però hem actuat amb responsabilitat”, va insistir Lladó.

Felip, visiblement dolguda per les afirmacions, va respondre a Casellas i Vergés. Al primer, li va recriminar que l’acusi de voler “la cadira” quan ell fa anys que es “perpetua” al poder. A Vergés, li va dir que ella sempre compleix els compromisos i que les coses que no s’han complert en habitatge estaven en mans dels socialistes. “Recrimini-li al senyor Casellas, que era ell qui portava aquesta àrea, ara que sembla que formen un equip”, va afirmar l’alcaldessa.

Els retrets entre aquestes formacions no van ser els únics que es van viure dijous a la nit. També hi va haver moments de tensió entre els exmembres d’Unió –ara no adscrits– i l’alcaldessa. El seu portaveu, Manuel Toro, va assegurar que el pressupost presentat portarà un important dèficit i va proposar unes esmenes per “corregir” la situació.

Toro va afirmar que si s’acceptaven les correccions presentades per ell i per la també exregidora al govern Núria Galimany es plantejaven donar suport al pressupost però les propostes es van acabar tombant. Felip li va recriminar que durant les negociacions no n’hagués presentat cap i que les portés al ple sense que ningú n’estés assabentat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li