S’han de convocar unes noves eleccions al Parlament de Catalunya

0
1544

Catalunya es troba en una situació complicada, en un atzucac. La declaració de l’article 155 de la Constitució espanyola és una mala notícia per a la societat catalana: és el que ens pensàvem que no arribaria, i ha de ser el que faci reflexionar el govern de la Generalitat i el faci anar per un altre camí.

S’ha de tornar al sentit comú, les estructures de Catalunya s’estan trencant, les empreses estan perdent clients, les inversions han baixat, la societat està crispada i preocupada per la incertesa que genera tot el que ocorre. Tornem al sentit comú, i per fer-ho s’han de convocar unes noves eleccions al Parlament, que el poble torni a decidir, d’una forma legal i consensuada, el futur de Catalunya. Cal deixar de banda, el fet de jugar a veure qui és més fort.

Unes noves eleccions serien una solució per sortir d’aquest pou on ens han portat tots plegats. Unes eleccions amb una candidatura forta, formada per partits nacionalistes que han governat durant molt temps. S’ha de crear una candidatura unitària i consistent, que sigui determinant per al futur de Catalunya i per avançar cap a un altre camí diferent del que s’està creant ara. Possiblement, un nou govern podria negociar un concert econòmic com el del País Basc, i seria una bona opció per millorar el finançament de Catalunya, una solució diferent a la d’ara.

Aquesta situació no afavoreix a ningú, i menys la nostra societat, la gent del carrer que han confiat amb el govern per tenir un país millor i que tot el que està passant els genera preocupació i molta incertesa pel fet de no saber fins a on arribarem. Estem en un moment perillós en què si no es rectifica i s’actua amb el cap clar i essent racional, ens farem mal tots plegats. Es parla de xoc de trens, però de forma equivocada, la situació és d’un tren que avança a poc a poc i que si passa la barrera, pot acabar amb un greu accident.

Rectificar és de savis, i molts dels que ens governen ho han de fer, han de fer un pas enrere i posar les urnes. L’única sortida és tornar a votar per continuar vivint amb tranquil·litat, pau i democràcia. No és cap broma, això és de veritat i com s’ha pogut veure aquests últims mesos, l’Estat espanyol no està per a ximpleries i està disposat a tot. Recogitem i mantinguem el pacifisme que tant ens caracteritza.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li