Objectiu: menys habitatges buits

0
960

Vilafant vol promoure el lloguer social amb incentius com bonificacions de l’IBI i ajuts per la rehabilitació


L’Ajuntament de Vilafant ha posat en marxa el Pla Local d’Habitatge amb diverses mesures. Una de destacada és la de reduir el parc d’habitatges buits i augmentar la borsa de lloguer social. L’anàlisi de la situació va constatar la gran demanda de lloguer assequible i la important xifra de cases i pisos buits. El consistori ha destinat 25.000 euros per a bonificacions i incentius.

Una de les accions és la reducció del 50% del IBI per aquells propietaris que tinguin cases buides i les posin a la borsa de lloguer social del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, per cinc anys. I és que Vilafant no disposa de borsa pròpia.

L’altre línia d’ajuts seria una subvenció directa per a la rehabilitació dels habitatges per fer-les habitables i poder posar-les, també, a la borsa de lloguer social. Aquestes ajudes aniran dels 1.000 als 8.000 euros en funció dels metres quadrats de l’habitatge i les actuacions que s’hi hagin de fer. A més d’aquests ajuts, els propietaris també rebran l’assessorament dels serveis tècnics d’habitatge de l’Ajuntament. Es recorda que posar una casa o pis a la borsa de lloguer social del Consell Comarcal garanteix als propietaris el cobrament del lloguer i,a més, l’administració supramunicipal disposa d’una assegurança per fer front a possibles desperfectes que es puguin produir a l’habitatge.

CASES DE LLOGUER SOCIAL. Actualment s’estan construint al municipi 18 cases que es podran llogar a preus assequibles. Es tracta dels habitatges impulsats pel Patronat de la Santa Creu. Una acció que és possible per una permuta entre l’Ajuntament i el Patronat. El Bisbat va cedir al consistori la rectoria i l’espai del CAU a canvi d’aquests terrenys on s’estan construint les cases.

Actualment ja s’estan redactant les bases per a l’adjudicació d’aquestes cases de lloguer social. Això incrementarà l’oferta necessària i tal com apuntava l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, «el producte és atractiu perquè sovint se sol associar el lloguer social a pisos i no tant a cases».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li