S’estenen a Roses els cribratges de PCR d’automostra nasal

0
850

El cribratge tindrà lloc al Teatre Municipal dimecres 5 de maig i l’endemà, dijous


Després del cribratge massiu de Girona, el departament de Salut estendrà a Roses, Tossa i Lloret de Mar el sistema de l’autopresa de mostra nasal per fer PCRs. El cribratge per detectar covid-19 serà seriat, de manera que cada participant podrà fer-se una PCR cada quinze dies mentre duri la realització del cribratge al territori.

A Roses, el cribratge tindrà lloc al Teatre Municipal dimecres 5 de maig i l’endemà, dijous. La tria dels territoris on es desenvoluparan aquests cribratges s’ha fet seguint criteris epidemiològics i poblacionals.

La prova es pot fer en el mateix moment o emportar-se-la a casa i lliurar-la posteriorment al mateix punt de recollida en un temps màxim de 30 minuts des de la recollida de la mostra. El kit per a l’autopresa conté una bossa amb tancament hermètic zip, un escovilló, un tub on s’haurà de dipositar la mostra, una tovalloleta desinfectant i dues etiquetes. Un gestor covid s’encarregarà de recollir les dades i fer-ne el seguiment.

La setmana passada, en el cribratge massiu a Girona hi van participar més de dues mil persones. En els resultats van aflorar 10 positius i 54 persones amb anticossos que ja han passat la malaltia. Salut vol tallar al màxim la cadena de transmissió del virus per assimptomàtics i per això es fan aquests cribratges massius. També es confia en l’avançament de la campanya de vacunació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li