S’estenen a Roses els cribratges de PCR d’automostra nasal

0
931

El cribratge tindrà lloc al Teatre Municipal dimecres 5 de maig i l’endemà, dijous


DesprĂ©s del cribratge massiu de Girona, el departament de Salut estendrĂ  a Roses, Tossa i Lloret de Mar el sistema de l’autopresa de mostra nasal per fer PCRs. El cribratge per detectar covid-19 serĂ  seriat, de manera que cada participant podrĂ  fer-se una PCR cada quinze dies mentre duri la realitzaciĂł del cribratge al territori.

A Roses, el cribratge tindrĂ  lloc al Teatre Municipal dimecres 5 de maig i l’endemĂ , dijous. La tria dels territoris on es desenvoluparan aquests cribratges s’ha fet seguint criteris epidemiolĂČgics i poblacionals.

La prova es pot fer en el mateix moment o emportar-se-la a casa i lliurar-la posteriorment al mateix punt de recollida en un temps mĂ xim de 30 minuts des de la recollida de la mostra. El kit per a l’autopresa contĂ© una bossa amb tancament hermĂštic zip, un escovillĂł, un tub on s’haurĂ  de dipositar la mostra, una tovalloleta desinfectant i dues etiquetes. Un gestor covid s’encarregarĂ  de recollir les dades i fer-ne el seguiment.

La setmana passada, en el cribratge massiu a Girona hi van participar mĂ©s de dues mil persones. En els resultats van aflorar 10 positius i 54 persones amb anticossos que ja han passat la malaltia. Salut vol tallar al mĂ xim la cadena de transmissiĂł del virus per assimptomĂ tics i per aixĂČ es fan aquests cribratges massius. TambĂ© es confia en l’avançament de la campanya de vacunaciĂł.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li