Sessió tensa pel contracte d’enllumenat i per les protestes de la Guàrdia Urbana

0
1188

Una vintena d’agents i representants sindicals van manifestar-se a l’inici del Ple amb samarretes negres i xiulets


 

L’empresa mixta Ecoserveis gestiona des de l’any 2001 el servei de recollida de residus, neteja, enllumenat i manteniment de jardins. El contracte s’extingeix el proper mes d’octubre i fa mesos es va posar a licitació la primera part del paquet, de residus, neteja i deixalleria, que està a punt d’adjudicar-se. Faltava la segona part, que dijous passat va arribar al plenari. L’oposició en bloc va tombar el plec de condicions per treure a concurs un nou contracte de manteniment de l’enllumenat públic i dels espais verds de Figueres.

L’equip de govern del PDeCAT, que només va comptar amb el suport de PP i Cs, proposava l’aprovació de l’expedient per posar a concurs la gestió dels altres dos serveis. En concret, el plec de condicions per al contracte de manteniment de l’enllumenat públic preveia una durada de cinc anys amb un cost anual d’1,4 milions d’euros (MEUR) i el de manteniment de parcs i jardins preveu la mateixa durada amb un cost anual de 2,6 MEUR. El consistori va posar a licitació el servei de neteja i escombraries el passat mes de març amb un pressupost de 24 MEUR i quatre anys de durada.

L’alcaldessa, Marta Felip, va assegurar que el seu govern és partidari de municipalitzar el servei però «els informes ho desaconsellen perquè es trencaria l’equilibri pressupostari». Després de la votació -en la qual l’oposició va apostar per la municipalització del serveis- Felip va lamentar la decisió dient que era «una de les més tristes que s’han pres mai» a la ciutat.

L’endemà, el portaveu del sindicat majoritari de l’empresa mixta Ecoserveis de Figueres, Co.Bas, Jesús Girón, va alertar que la municipalització de l’enllumenat i la jardineria amb la seva integració a Fisersa pot comportar acomiadaments. Girón va lamentar especialment les posicions d’exmembres del govern municipal com ara Manel Toro (ex Unió) i Pere Casellas (PSC), als quals va acusar de «defensar posicions diferents ara que estan a l’oposició».

GUÀRDIA URBANA. El Ple de la setmana passada es va iniciar amb la protesta d’una vintena d’agents de la Guàrdia Urbana i representants sindicals. Anaven vestits amb samarretes negres i fent xiulets per mostrar el seu rebuig «a la situació que viu el cos». I és que des de dimecres passat, la policia no fa hores extres. El sindicat SAP-PL denuncia que falten agents i reclama que s’apliqui una valoració de llocs de treball.

La reunió mantinguda fa dies entre els representants sindicals del comitè i la junta, membres de l’equip de govern i el cap de la Guàrdia Urbana va acabar sense cap acord i el cos ha decidit mantenir la mesura sine die.

POT COMÚ. En un altre front, també del conflicte amb la Guàrdia Urbana, el sindicat SAP-PL ha informat que es farà un pot comú per complementar el sou dels dos agents en pràctiques del cos que només perceben el sou base.

La mesura s’ha acordat tot i una sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona, que fa poques setmanes va declarar nul el decret d’alcaldia que establia que els efectius cobrien només aquesta part del sou sense complements i va reconèixer als agents en pràctiques les mateixes condicions de treball que la resta del personal.

El portaveu del sindicat a les comarques de Girona, Sergi Fernández, recorda que la sentència és ferma però que si el consistori no els paga la part que els pertoca, la resta d’agents aportaran 20 euros cadascun per arribar als 1.000 a repartir entre els dos efectius que aquest mes de juliol s’han incorporat al cos. Fernández declara: «La intenció és ajudar aquesta gent, que té càrregues familiars».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li