Sergi Aznar: ‘Veure esportistes amb el logotip del Club Natació Swimfaster em fa sentir molt orgullós’

0
2646

El jonquerenc ha iniciat el 2018 amb bones notícies: el seu club ha complert deu anys, lidera el rànquing SuperMàster estatal i ha entrat a formar part de la Federació Catalana de Natació com a responsable dels Màster


 

Actualment lidera dos rànquings en categoria Màster, l’Octatló i el SuperMàster.
Exacte. Quan queden tres mesos per al final de la temporada vaig primer en Octatló –categoria +40–, que és un rànquing de les vuit millors proves entre nedadors federats, i en SuperMàster, un top-ten dels millors nedadors Màster de tot Espanya.

Paraules majors.
Em fa il·lusió, sí, però per mi no deixa de ser un fet anecdòtic. El que realment és important és que això situa el meu club, el Club Natació Swimfaster, a dalt d’aquests rànquings. Des d’un punt de vista de difusió és molt potent, això.

Un CN Swimfaster que enguany ha complert deu anys. Satisfet?
Molt. Recordo que quan vam començar, aquí a Figueres, érem vuit alumnes, i ara, que estem a Salt, podem moure un centenar d’esportistes entre nens i gent de categoria Màster i més d’un miler de nedadors entre els nostres diferents esdeveniments, que sempre tenen un rerefons solidari. Ara bé, no volem massificacions: la nostra voluntat és limitar la participació per poder donar un servei de qualitat i sempre amb seguretat.

Com va néixer aquesta idea?
Recordo que estava entrenant al gimnàs i em va venir la idea. En aquell moment jo feia classes de natació però no feia ni entrenaments ni perfeccionaments, que és el que a mi m’omple; no em sentia realitzat. I llavors, en aquell moment i en aquell gimnàs, em vaig preguntar: i per què no puc fer el que m’agrada?

I fins avui.
Sí, i fins avui. Vaig començar picant molta pedra, però gràcies a la família, als amics i a la Marta Vich, que m’ha acompanyat des del primer moment, el projecte ha crescut i ha tirat endavant fins a arribar a Salt, on estem molt a gust, tot i que també tenim presència a altres llocs com l’Escala, amb qui tenim una molt bona relació.

Inicialment el projecte es va localitzar a Figueres.
Sí, la idea inicial era fer-ho aquí. Jo soc de la Jonquera i el meu pas per Figueres és molt extens, des de nedador o entrenador fins a monitor de piscina, però per circumstàncies no va poder ser, cadascú ja sap com ha anat. Però com es diu sempre, quan es tanca una porta se n’obre una altra, i la que s’ha obert a Salt ens fa estar molt a gust. Aquesta és la segona temporada que som allà, i amb un any hem triplicat el volum de nens, mentre que la xifra de nedadors Màster es manté.

Com se sent en veure que el projecte ha anat creixent?
Veure esportistes amb el logotip del Swimfaster, sigui pel carrer o a un entrenament, em fa sentir molt orgullós. Fa deu anys vaig iniciar un projecte amb l’objectiu de fer el que m’agradava i estic molt content perquè el club està ben viu, no puc demanar més.

Abans parlava de portes que s’obren i es tanquen. Recentment ha conegut les de la Federació.
Sí, recentment formo part de la junta directiva de la Federació Catalana de Natació. Em van proposar ser el president del Comitè de Màsters arran de la meva trajectòria. És un repte important i la idea és consolidar les disciplines Màster i potenciar-les.

Un bon any, el 2018, de moment.
(Riu.) No sé si és perquè el vuit és el meu número preferit, però sí, de moment és un bon any. Ara toca treballar i mantenir-ho.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li