S’encalla el projecte de la segona residència per a gent gran de Vilafant

0
745

L’empresa adjudicatària per a la construcció de l’equipament ha renunciat a la concessió per manca de recursos


El projecte de la segona residència i centre de dia per a gent gran de Vilafant ha quedat aturat. En el ple d’aquest mes de setembre, es va acordar la resolució del contracte amb l’empresa adjudicatària, ja que aquesta ha renunciat a la concessió.

L’adjudicatari assegura que ha estat impossible trobar els recursos per poder tirar endavant amb el projecte. Entre els motius que dificulten l’operació n’hi ha diversos com ara «la pandèmia de la covid, que ha complicat l’atenció a la tercera edat i això se suma a la rigidesa de la normativa». A més, la situació d’inflació econòmica ha causat un encariment dels subministraments.

NECESSITAT. Durant la sessió, l’alcaldessa Consol Cantenys, va lamentar que el projecte no pugui tirar endavant, de moment, però va destacar també que Vilafant és una zona amb gran necessitat de places d’atenció per a la tercera edat. L’alcaldessa va declarar: «Malauradament després d’estar un any i mig treballant perquè aquest projecte pogués tirar endavant, no ha estat possible, entenem que és un moment difícil pel que fa aquest sector. Considerem que aquest equipament és molt necessari per Vilafant, però entenem que el projecte ha coincidit amb un moment complicat». Consol Cantenys també va explicar que ara un cop feta la renuncia, «hem de tornar a parlar amb la Generalitat per tal de conèixer quina és la situació i veure cap on podem tirar». Així, l’equip de govern es va comprometre a continuar treballant per buscar la manera per poder fer realitat aquest equipament.

2020. L’adjudicació per la construcció i la gestió d’una residència per a la gent gran al municipi es va aprovar, per unanimitat, en el ple del desembre del 2020. Segons es detallava en aquell moment el nou equipament es construiria en uns terrenys municipals situats a la zona coneguda com els camps d’en Fita i en Pineda. La residència havia de ser la segona del municipi i havia d’ajudar a reforçar el nombre de places assistencials per a la tercera edat a la comarca. La concessió del servei es va establir per 40 anys i l’adjudicatari havia de pagar un cànon de 18.000 euros anuals.

MODIFICACIÓ DE CRÈDIT. A banda del projecte fallit, de moment, de la residència, el ple va tractar altres qüestions. Es va aprovar una modificació de crèdit que permetrà augmentar en 428.300 euros el pressupost per aquest 2022. D’aquests, 51.700 provenen de subvencions d’altres administracions com per exemple la subvenció per realitzar millores a la deixalleria municipal, o la subvenció pel canvi de finestres a l’Escola Sol i Vent. La resta, 376.600 provenen del romanent de tresoreria de l’any passat. Una modificació de crèdit que s’ha fet, sobretot per qüestions tècniques de recepció de subvencions i també per l’augment del preu de l’energia.

FOMENTAR OCUPACIÓ El consell Comarcal i l’Ajuntament de Vilafant juntament amb els ajuntaments de Figueres, Castelló d’Empúries, Roses, Llançà, La Jonquera, L’Escala i Vilamalla han acordat la contractació d’un agent de Desenvolupament d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL). Això serà una eina per aconseguir tirar endavant el pla de Desenvolupament Estratègic i econòmic de l’Alt Empordà. En aquest sentit, es recorda que la comarca té molts recursos, però amb una baixa ocupabilitat. Per això es vol treballar i revertir la situació . El regidor de promoció econòmica, César González, destacava les oportunitats de Vilafant «amb polígons per desenvolupar, un institut amb oferta formativa interessant pel comerç i un sector per desenvolupar a l’entorn de l’AVE.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li