Seguint l’estela de la Greta

0
958

Inspirats en la jove activista sueca Greta Thunberg, 240 alumnes de Figueres es manifesten pel futur del planeta


 

Crit d’atenció als responsables polítics i al món adult: No ens negueu un futur, actueu JA. Amb missatges com aquest es van manifestar, divendres passat a Figueres, 240 alumnes de l’escola Sant Pau i de l’institut Alexandre Deulofeu. Els nens i joves s’adhereixen així al moviment estudiantil Fridays for Future, engegat per la jove activista sueca Greta Thunberg. Una marea que està arrossegant joves de tot el planeta, amb un objectiu: remoure la consciència del món adult per salvar la Terra i el clima.

Els alumnes alt-empordanesos es van concentrar a la Rambla divendres, a quarts de 10 del matí, i tot seguit, es van desplaçar fins a la plaça de l’Ajuntament, on van llegir un manifest que van lliurar al consistori. Els nens i les nenes de 3r de primària proposen el moviment Figueres for future. I tant ells com els seus companys de l’institut Alexandre Deulofeu, impulsors de la iniciativa, demanen als polítics mesures per una ciutat més neta i amb menys cotxes. Entre les peticions hi ha les de «promoure l’ús de la bicicleta, habilitar més quilòmetres de carril bici; penalitzacions sobre accions que embrutin l’espai públic i l’entorn; transport públic renovat amb energies renovables, i restriccions al trànsit al centre de la ciutat i prop de les zones escolars». Els estudiants també volen més mercats i menys supermercats amb tots els productes plastificats; control del CO2 els dies d’altes pressions i la reutilització del material extret dels contenidors de reciclatge, entre altres actuacions.

Dídac García, mestre del Sant Pau, va elogiar «la iniciativa increïble dels nanos ». Va anunciar, també, una pròxima acció en la qual els alumnes d’ESO de l’àrea artística pintaran un mural.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li