Seguidisme polĂ­tic

0
1475

La crítica constructiva, el debat i realitzar propostes que enriqueixin els projectes que es planifiquen per a la nostra ciutat és el plantejament responsable que guia l’acció política de Ciutadans a Figueres des del 2015. Però aquesta acció responsable s’ha vist entorpida per tres elements que, en línies generals, estan llastrant el desenvolupament de la ciutat.

Primer: la falta de compromís del govern local amb els acords puntuals que des de Ciutadans li hem arrencat. L’equip de govern està abonat al selecte grup de persones que tenen el dubtós honor de faltar a la paraula signada. Ometre l’impuls de les iniciatives que des de Ciutadans els hem proposat en benefici de tots els ciutadans és la constant amb la qual hem de bregar en el nostre dia a dia, malgrat ser propostes signades de puny i lletra per l’alcaldessa. Això es diu filibusterisme i és una actitud molt pròpia de la vella política, que al final acaba bloquejant el progrés, el canvi i la renovació que necessita la nostra ciutat.

Segon: el seguidisme polític. Ens trobem un consistori en el qual a molts grups de l’oposició aquesta situació de bloqueig, fragilitat i desgast del govern en minoria de Convergència ja els va bé, o això pensen. Aquesta situació, quan la practiquen els partits separatistes de l’oposició, ja l’entenem, però no la compartim perquè al final els perjudicats són els ciutadans de Figueres. Entenem la seva estratègia perquè estan tot el dia amb la calculadora electoral a la mà esperant donar el sorpasso el 2019. Ara bé, el que no entenem és que el seguidisme el practiquin alguns partits constitucionalistes. Com poden seguir acríticament als partits separatistes? Són conscients que aixecant el dit i dient a tot que sí, posant d’excusa que ho fan per la ciutat, al final continuen concedint poder territorial a aquells que només tenen per objectiu polític la divisió i l’enfrontament? Sembla que després de 40 anys encara no han après que aquestes formes de fer política només augmenten la crisi política, econòmica i social.

Tercer: la tossuderia dels partits separatistes de posar els ajuntaments al servei de la seva ideologia. El principi d’objectivitat i neutralitat institucional és un requisit imprescindible per gaudir de bona salut democràtica i així queda consagrat en l’article 103 de la Constitució espanyola. Els partits separatistes s’obstinen a fer fracassar un dels eixos sobre els quals gravita l’actuació de l’Administració, deixant així d’actuar conforme a l’interès general. La Constitució imposa que els ajuntaments han de servir a l’interès públic amb objectivitat i amb submissió plena a la llei i al dret. Els posicionaments polítics que durant els últims anys ha realitzat el govern local amb el suport de la resta de forces separatistes comprometen la neutralitat, l’objectivitat i al servei de l’interès general dels veïns. Els partits separatistes obliden que les institucions no són patrimoni dels partits polítics i per tant no poden posar-les al servei exclusiu de la seva ideologia.

Amb aquest panorama és summament complicat que a Figueres es produeixin els canvis i les millores que necessitem amb urgència i impulsem des de Ciutadans. És imprescindible situar estratègicament la nostra ciutat en el mapa de Catalunya, Espanya i Europa recuperant el camí del progrés i creixement perdut per les omissions i la inacció del govern i aquells partits que amb el seu seguidisme reforcen una estratègia de falta de compromís, bloqueig i inacció al servei del separatisme.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li