Segona edició del Campus Peralada

0
844

Enguany la programació formativa té fins a nou jornades de diferents temàtiques,  destinades a joves estudiants de diverses disciplines artístiques seleccionats pels seus centres docents 


El Campus Peralada 2017 ja està en marxa. La setmana passada el director del Festival Castell de Peralada, Oriol Aguilà; la presidenta de la Fundació Castell de Peralada, Isabel Suqué; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, van presentar el programa educatiu d’enguany. Aquesta iniciativa té l’objectiu d’apropar als joves amb vocacions artístiques la cultura i l’art, i formar-los durant el certamen, els mesos de juliol i agost.

Aquest campament cultural està dirigit a un públic de proximitat. Els impulsors ofereixen la possibilitat d’aprendre nous coneixements mitjançant xerrades i col·loquis combinats amb diferents processos artístics com ara assajos, classes de dansa o espectacles. Molts dels artistes del cartell d’enguany participaran directament en aquestes activitats formatives.

SEGONA EDICIÓ. La iniciativa es va endegar l’any passat coincidint amb el 30è aniversari del certamen. El programa d’aquest estiu inclou fins a nou jornades relacionades amb el món de la música i la dansa. Els participants són seleccionats des dels centres de formació on imparteixen els seus estudis. El promotors preveuen que l’escola aculli uns 220 participants que se seleccionaran de 25 escoles i institucions de Peralada, Figueres, Palafrugell, Girona, Celrà, Blanes i Barcelona.

NOVETAT. Enguany el projecte ha incorporat la col·laboració de professionals del món de la música i la dansa com Abigail Prat, Beatriu Daniel o Toni Jodar. Aquesta novetat permetrà apropar, encara més, l’alumnat al sector professional. Per exemple, la primera activitat de la progamació del Campus Peralada 2017 és el 6 de juliol i es basarà en el Béjart Ballet Lausane. L’alumnat podrà escoltar una xerrada de la peridosita Bàrbara Raubert que tractarà el llenguatge específic de la companyia i posteriorment participaran en una classe amb la companyia i assistiran a l’assaig de l’auditori parc del castell. Totes les activitats seguiran la mateixa línia, una xerrada-col·loqui prèvia a l’actuació i després una classe pràctica amb els professionals i les seves companyies.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li