100 hectàrees menys de creixement

0
1449

En els darrers vuit anys la Comissió Territorial d’Urbanisme ha reduït en 100 hectàrees els sòls que podrien haver acollit nous desenvolupaments urbanístics al litoral gironí. Una xifra que equival a uns 2.500 habitatges


 

Entre els anys 2010 i 2018, la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, que depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha reduït en 100 hectàrees els sòls que podrien haver acollit nous desenvolupaments urbanístics al litoral gironí. La superfície equival a uns 2.500 habitatges. Aquesta va ser una de les dades analitzades durant la Comissió que es va fer divendres passat.

En el cas de la demarcació de Girona, la Costa Brava s’estén al llarg de 200 quilòmetres, repartits en 22 municipis, amb una morfologia força accidentada. El 58% d’aquest litoral està classificat com a no urbanitzable, una xifra que només supera les Terres de l’Ebre (78%). I aquesta reducció s’ha assolit mitjançant la revisió dels instruments de planejament que els municipis han anat portant a la Comissió a mesura que els han adaptat a la legislació vigent i a la planificació territorial i urbanística que el Govern ha aprovat des del 2005.

Entre els més destacats, hi ha els dos plans directors urbanístics del sistema costaner (PDSUC) que es van dissenyar precisament per protegir la costa catalana d’una excessiva urbanització. En el cas de l’Alt Empordà, van condicionar els planejaments de l’Armentera, Cadaqués, Castelló d’Empúries, Colera, l’Escala, Llançà, Portbou, el Port de la Selva, Roses i Sant Pere Pescador. I el 2010 els van seguir el Pla territorial parcial de les comarques gironines.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li