S’aprova inicialment la darrera fase de l’obra dels Caputxins

0
1604

La quarta fase del projecte tĂ© un pressupost de 779.386 euros, perĂČ aquest import podria ser inferior desprĂ©s que s’hagi fet la licitaciĂł de l’obra


Recta final per a la rehabilitaciĂł de l’antic convent dels Caputxins. El ple va aprovar provisionalment, en la darrera sessiĂł, la quarta fase del projecte d’obra, que tĂ© un pressupost de 779.386 euros. El cost perĂČ podria ser inferior desprĂ©s que s’hagi fet la licitaciĂł de l’obra.

En aquesta quarta fase es preveu la reforma des espais situats a l’extrem est de la planta baixa, on es farĂ  una sala, es construiran banys nous, s’habilitarĂ  un espai distribuĂŻdor i els serveis que hi ha ara s’enderrocaran per crear un espai d’aula taller. A la planta principal es volen habilitar dues sales polivalents que requeriran detalls d’acabats i instal·lacions.

En aquesta darrera fase, tambĂ© estĂ  previst fer tasques d’exterior. Per una banda, es reformarĂ  l’àrea d’accĂ©s a la cara oest de l’edifici. Aquest espai s’unirĂ  amb el carrerĂł dels Caputxins i s’habilitarĂ  un accĂ©s entre les portes de l’est de l’edifici. En l’àmbit exterior es reformaran les façanes. TambĂ© estĂ  previst fer una connexiĂł cap a l’anomenat sector Costa Brava, actualment encara pendent d’urbanitzar.

El convent dels Caputxins estĂ  en obres des del 2011. Es va començar a rehabilitar a travĂ©s de l’1% Cultural. Des d’aleshores, s’hi han fet tres actuacions diferenciades amb un import total de 3.488.631 euros. La tercera fase es va acabar a principis d’aquest any i ha permĂšs recuperar l’antic claustre, una sala polivalent i diversos despatxos. Des de l’equip de govern es va apuntar que l’antic claustre rehabilitat es podria obrir aquest mateix estiu per fer-hi concerts i actes a l’aire lliure. Tot i aixĂČ, sĂ­ que ha estat funcionant a ple rendiment l’auditori del convent des del febrer de l’any passat. L’espai ha funcionat molt bĂ© i ha acollit actes i diversos esdeveniments.

La quarta fase de la rehabilitació, que ara ha aprovat el ple de manera provisional, s’hauria de finançar amb l’ajut de 500.000 procedent del Pla de Barris.

PLA D’USOS. Figueres tĂ© pendent encara donar a conĂšixer el pla d’usos de l’equipament que s’estava redactant a principis d’aquest 2017. En el seu moment, i quan encara governava el PSC amb el PDeCAT, s’havia parlat de la voluntat que l’espai del convent dels Caputxins tinguĂ©s usos polivalents i que poguĂ©s acollir tambĂ© el futur Conservatori de MĂșsica de la ciutat Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li