Santi Vila serĂ  el candidat de CiU per Girona a les eleccions al Parlament

0
609

L’alcalde de Figueres i diputat al Parlament, Santi Vila, serà el candidat de CiU per Girona, segons han confirmat fonts de la federació. D’aquesta manera, CiU renova les capçaleres de les circumscripcions de Tarragona, Lleida i Girona, ja que el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, encapçalarà finalment la llista tarragonina i l’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, serà el candidat per Lleida. Vila substituirà el president de la federació de CDC a Girona, Eudald Casadesús, Poblet agafa el relleu a l’exalcalde de Tarragona Joan Miquel Nadal, i Batalla a l’exconseller de la Generalitat Josep Grau. Com la resta, la candidatura de Vila es farà pública aquest divendres.

La candidatura de Vila per Girona ha estat l’última en confirmar-se, ja que encara es parlava de la possibilitat que repetís Eudald Casadesús. També sonava el nom de l’alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, i el del diputat i alcaldable per Girona, Carles Puigdemont.

Amb aquests noms sobre la taula, el president de CiU, Artur Mas, compleix la seva paraula i aposta per una renovació en les llistes, amb cares noves en les tres circumscripcions llevat de Barcelona. La candidatura de Poblet ha estat bastant clara des del principi, i més després que l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, admetés en una entrevista a l’ACN que la seva prioritat és l’alcaldia. També es parlava de la diputada Dolors Batalla.

A Lleida hi entrava el factor del gènere, ja que la presidenta del Consell Nacional de CDC i diputada al Parlament, Marta Alòs, també podia tenir opcions, encara més tenint en compte que així hi hauria una dona encapçalant una de les quatre llistes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li