Santa Margarida tindrà un carril bici connectat al traçat BiciTranscat de la C-260

0
966

També es preveu la pacificació del trànsit a motor reduint la velocitat a 30 km/h dins la urbanització i la reordenació de les seves zones comercials


El Pla de millora de la circulació a la urbanització de Santa Margarida inclourà, a petició dels veïns, un carril bici que connectarà amb el nou carril (ja en execució) paral·lel a la comarcal C-260. També es preveu la pacificació del trànsit a motor reduint la velocitat a 30 km/h dins la urbanització i la reordenació de les seves zones comercials.

Les millores són fruit de les propostes presentades per veïns i veïnes durant el procés de participació ciutadana dut a terme aquest mes de setembre, que ara seran incloses en la configuració final del pla circulatori

El nou carril bici connectarà amb el carril ciclista d’accés a la població del traçat BiciTransCat. D’aquesta manera, es donarà continuïtat a la circulació de bicicletes en condicions segures dins la urbanització. La proposta inicial és que el carril ressegueixi l’avinguda Santa Margarida i l’avinguda de la Platja fins al Clot dels Franquets (1 km, aproximadament). Per altra banda, per tal de completar les bones condicions del recorregut, es pacificarà el trànsit interior de la urbanització rebaixant la velocitat a 30 km/h i s’establiran vies mixtes que facilitin la compatibilització del trànsit a motor i les bicicletes, amb l’objectiu de permetre enllaçar el nou carril bici amb el passeig Marítim. Una altra de les millores proposades que inclourà el nou Pla de circulació serà la incorporació d’una nova fase que se sumarà a les fases 1 i 2 ja proposades, encarregada de la reordenació de les zones més comercials de la urbanització, i que serà desenvolupada per la Policia Local. Per acabar, s’exclouran de la fase 1 del Pla els carrers Ridaura, Fluvià, Ter i Muga, en entendre que les modificacions proposades no són urgents i no suposen afectacions greus per a la mobilitat de la zona, i es possibilita així que la reordenació final atengui les propostes presentades pel veïnat i sigui consensuada amb ells.

MÉS PRESSUPOST. L’ampliació del Pla de millora de circulació amb una tercera fase i la inclusió del carril bici i de les mesures complementàries per facilitar la circulació amb bicicleta impliquen un projecte sensiblement més gran i que requerirà un pressupost major del previst inicialment. Per aquest motiu, no s’executarà a través de l’empresa municipal de serveis (Rosersa), sinó que es traslladaran les propostes per a les tres fases i la implementació del carril bici a la regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament, per tal que aquest departament redacti el projecte definitiu per ser licitat i executat.

El regidor de Segureat, Joan Plana, manifesta que l’Ajuntament seguirà treballant en la millora de la circulació en altres zones del municipi: “La fase de Santa Margarida del Pla de millora de la circulació s’allargarà més del previst, perquè volem fer les coses bé i preferim fer-ho sense pressa si així fem més i millor. Però això no atura la nostra agenda. Paral·lelament seguirem tirant endavant les propostes de reordenació d’altres zones”. Plana espera abordar aviat un procés de participació semblant a la zona del Mas Mates.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li