Santa Creu, el paisatge que inspira

0
1429

El centre ARBAR presenta les creacions dels artistes Roc Parés, Mar Serinyà i Noel Tatú a la Vall de Santa Creu


Tres mirades, propostes i intervencions artístiques vers un mateix paisatge sortosament poc malmenat i sempre inspirador: la Vall de Santa Creu, al Port de la Selva. El passat dissabte, 13 de juliol, el Centre d’Art i Cultura ARBAR (Associació per la Recerca Biocultural i Artística de Rodes) va inaugurar el cicle d’enguany, «Iteracions Relatòries – Ecoestètica Rural», amb els artistes Roc Parés, Mar Serinyà i Noel Tatú.

L’associació va néixer el 2012 amb l’objectiu de posar en valor, per mitjà de l’experimentació artística, aquest espai rural en desús envoltat, antigament, d’oliveres i vinyes. Aquest cicle, acabat de presentar, vol ser un acte de resistència, davant la pèrdua de connexió vital i estètica amb la realitat mediambiental, per rescatar valors fonamentals de la cultura agrària.

ARTISTES PARTICIPANTS. Roc ParĂ©s (Ciutat de Mèxic, 1968) proposa el projecte «A redĂłs», en què utilitza les noves tecnologies per elaborar vĂ­deos de 360° i captar noves maneres de llegir el paisatge de la serra de Rodes. Per la seva banda, Mar SerinyĂ  (Torroella de MontgrĂ­, 1986) presenta «Dins i fora de la lĂ­nia per deixar de ser», un conjunt d’accions realitzades a la vinya del Clumet que desemboquen a una sèrie de reflexions entorn de la vida i la pèrdua de la mare. Finalment, Noel TatĂş (Sao Paulo, 1962), sobrenom de Noel MartĂ­ Sanz, s’endinsa en el mĂłn de l’apicultura, de les abelles i de la mel, amb l’assaig «El que fa gran l’art… Ă©s l’actitud i el seu camí».

UN PROJECTE DE 3 FASES. Els treballs de Parés, Serinyà i Tatú consten de tres fases: una primera, que s’ha desenvolupat durant un llarg període de temps (en alguns casos, més de deu mesos de treball); la segona, una intervenció artística que es va poder veure dissabte, i una última acció, que tancarà «Iteracions Relatòries – Ecoestètica Rural», el proper 24 d’agost. Fins al 15 de setembre, el centre ARBAR tindrà les portes obertes i exposarà els projectes dels artistes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li