Santa Creu, el paisatge que inspira

0
1524

El centre ARBAR presenta les creacions dels artistes Roc Parés, Mar Serinyà i Noel Tatú a la Vall de Santa Creu


Tres mirades, propostes i intervencions artístiques vers un mateix paisatge sortosament poc malmenat i sempre inspirador: la Vall de Santa Creu, al Port de la Selva. El passat dissabte, 13 de juliol, el Centre d’Art i Cultura ARBAR (Associació per la Recerca Biocultural i Artística de Rodes) va inaugurar el cicle d’enguany, «Iteracions Relatòries – Ecoestètica Rural», amb els artistes Roc Parés, Mar Serinyà i Noel Tatú.

L’associació va néixer el 2012 amb l’objectiu de posar en valor, per mitjà de l’experimentació artística, aquest espai rural en desús envoltat, antigament, d’oliveres i vinyes. Aquest cicle, acabat de presentar, vol ser un acte de resistència, davant la pèrdua de connexió vital i estètica amb la realitat mediambiental, per rescatar valors fonamentals de la cultura agrària.

ARTISTES PARTICIPANTS. Roc Parés (Ciutat de Mèxic, 1968) proposa el projecte «A redós», en què utilitza les noves tecnologies per elaborar vídeos de 360° i captar noves maneres de llegir el paisatge de la serra de Rodes. Per la seva banda, Mar Serinyà (Torroella de Montgrí, 1986) presenta «Dins i fora de la línia per deixar de ser», un conjunt d’accions realitzades a la vinya del Clumet que desemboquen a una sèrie de reflexions entorn de la vida i la pèrdua de la mare. Finalment, Noel Tatú (Sao Paulo, 1962), sobrenom de Noel Martí Sanz, s’endinsa en el món de l’apicultura, de les abelles i de la mel, amb l’assaig «El que fa gran l’art… és l’actitud i el seu camí».

UN PROJECTE DE 3 FASES. Els treballs de Parés, Serinyà i Tatú consten de tres fases: una primera, que s’ha desenvolupat durant un llarg període de temps (en alguns casos, més de deu mesos de treball); la segona, una intervenció artística que es va poder veure dissabte, i una última acció, que tancarà «Iteracions Relatòries – Ecoestètica Rural», el proper 24 d’agost. Fins al 15 de setembre, el centre ARBAR tindrà les portes obertes i exposarà els projectes dels artistes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li