Sant Quirze de Colera serà escenari de la Schubertíada

0
1489

L’edició del 2018 s’obre també a altres espais patrimonials de Figueres, Castelló d’Empúries i França


 

La Schubertíada de Vilabertran 2018 incorporarà nous escenaris a espais patrimonials a Figueres, Sant Quirze de Colera, Castelló d’Empúries i Sant Andreu de Sureda (França). Tot i això, el centre neuràlgic de la Schubertíada serà, com sempre, la canònica de Santa Maria de Vilabertran amb 16 concerts que tindran lloc del 17 d’agost al 2 de setembre.

El coordinador del festival Schubertíada, Víctor Medem, va avançar la setmana passada les novetats de l’edició d’aquest any destacant que volen seguir sent un referent del lied i per això han fet un esforç per congregar el màxim d’artistes. La llista d’artistes participants és important i alguns noms destacables són Christoph Prégardien, Matthias Goerne, Sarah Connolly, Bernarda Fink i joves com Lise Davidsen, Andrè Schuen i Katharina Konradi, que inaugurarà el festival. En total s’han programat 22 concerts durant l’estiu, als quals se n’hi afegeixen vuit més al llarg de l’any a Barcelona i al País Basc, promoguts per l’Associació Franz Schubert.

Un altra de les novetats d’aquest any és l’horari. Els concerts de nit a Vilabertran començaran més aviat, a les 9 de la nit, perquè no sigui tant tard per als trajectes de tornada. El 1994 es va convocar per primer cop un curs d’interpretació per a cantants i pianistes, tutelat pel mestre Wolfram Rieger, que el 2017 va arribar a la 22a edició. Aquest any alguns alumnes del curs passat participaran en la Primera Acadèmia de la Schbertíada, a Vilabertran. El concert final de l’Acadèmia serà un dels recitals del festival.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li