Sant Pere Pescador recupera l’espai de l’antiga piscifactoria

0
1295

En els pròxims mesos la Generalitat hauria de començar unes tasques importants de regeneració dunar


 

L’Ajuntament de Sant Pere Pescador ha pogut coordinar amb el Servei de Costes de l’Estat a Girona algunes actuacions a la platja del municipi on hi havia la piscifactoria propietat de Base Viva. Els treballs es fan dins la zona marítimoterrestre (ZMT) i consisteixen a enretirar els cubs de formigó, desmantellar els emissaris i tots aquells serveis, que estaven instal·lats en aquesta franja.

Les actuacions suposaran una millora ambiental significativa i en els pròxims mesos la Generalitat hauria de començar unes tasques importants de regeneració dunar.

La intenció de l’Ajuntament, degut a la posició de creditor preferent, és arribar a un acord amb l’administrador judicial per absorbir els terrenys afectats i convertir-los en una centre nàutic i pàrquing dissuasiu. Arran de la catalogació de platges naturals, el nou espai serà compatible amb l’entorn natural i a la vegada amb possibilitat de convertir-lo en centre esportiu de referència. Precisament, tots dos aspectes s’estan gestionat, entre altres, amb la Federació Catalana de Vela i amb la Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

La piscifactoria d’engreix de llobarros va iniciar l’activitat el 1996 però va deixar de funcionar per la fallida econòmica de Base Viva el 2014. Des d’aleshores l’Ajuntament ha anat reclamant a les administracions el desmantellament dels elements que afectaven la sorra i l’aigua i que posaven en perill els usuaris de la platja.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li