Sant Pere Pescador impulsa la creació d’un banc del temps

0
1797

La idea és que els veïns ofereixin els seus coneixements o habilitats i, a canvi, rebin ajuda d’altres persones


 

Implicar els veïns en l’ús del seu temps «com a moneda d’intercanvi per fer transmissió de coneixements, habilitats o serveis» i, alhora, fomentar la cohesió social del municipi. Aquests són, a grans trets, els dos objectius de la nova iniciativa que està impulsant l’Ajuntament de Sant Pere Pescador: la creació d’un banc del temps. A la pràctica, la idea és que els veïns ofereixin les seves capacitats i coneixements i, com a compensació, en rebin d’altres persones. I això es fa amb el temps com a moneda de canvi: per cada hora invertida per ajudar algú altre, en rebran ells una d’ajuda.

Les opcions per oferir o demanar sĂłn d’allò mĂ©s variades: des de serveis d’atenciĂł a les persones (acompanyar gent gran al metge, tenir cura d’infants, llegir contes o històries…) fins a qĂĽestions formatives (repĂ s de matèries escolars, classes de mĂşsica, de ball, de cuina…), passant per tasques domèstiques (ajudar a fer la compra, cuinar, reparacions…) o intercanvi d’idiomes, entre molts altres. «No importa quin tipus de servei o tasca s’ha dut a terme, el temps de cada participant es valora per igual; sigui un principiant o un expert, un enginyer o un paleta», expliquen.

De moment, l’Ajuntament ha passat un full als veïns interessats, ja sigui en participar en la creació del banc del temps, associar-s’hi o simplement obtenir-ne informació detallada. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li