Sant Pere Pescador celebra la seva festa major

0
885

L’Ajuntament ha programat activitats de tota mena i per a totes les edats que es repartiran durant la setmana del 25 al 29 de juny


Fa poques setmanes la Generalitat de Catalunya feia públic que aquest estiu estarien permeses les festes majors. Tan bon punt es va saber, l’Ajuntament de Sant Pere Pescador va presentar el que serà la seva festa major d’estiu. El consistori ha programat una desena d’activitats que es repartiran del 25 al 29 de juny. I ha mantingut la tradició de la nit jove, la jornada que marcarà el tret de sortida de la celebració.

NIT JOVE. El divendres, 25 de juny, a partir de les 23 h, al Parc del Riu començarà la Nit Jove. I ho farà amb un concert d’un dels grups de moda entre el públic jove: 31FAM. Aquest és un grup català de música urbana, trap, reggaeton, dancehall i R&B, format per sis integrants: Kid Pi (Eduard Freixas), Joey C (Joel Cosp), Lil Didi (Dídac Serra), Bandam (Ferran Vilalta), Koalekay (Alex Gil) i AAA (Álex Sánchez). L’any 2019 van publicar el seu primer disc, que es titula TR3TZE, una similitud en la qual es mostra reflex del seu treball que seria 31; van incloure un total de 13 cançons. Van signar un contracte amb el segell Delirics i la discogràfica Picap, el novembre de 2018.

RESERVA PRÈVIA. Per poder assistir als tots els concerts o espectacles musicals de la festa major com ara: el de 31 FAM, Hotel Cochambre i la Principal de la Bisbal, cal fer reserva prèvia a l’oficina de turisme de Sant Pere Pescador.

EXPOSICIÓ. El dissabte, 26 de juny, continuarà la festa major de Sant Pere Pescador amb una sessió d’Humor Amarillo al camp de futbol, a partir de les 10.30 h. Al vespre es farà la inauguració de l’exposició Centenari FC Sant Pere, a la capella de Sant Sebastià. Cal saber que aquesta exposició es podrà visitar fins l’últim dia de celebració, és a dir, el 29 de juny. Finalment, a partir de les 23 h al Parc del Riu, arribarà una de les cites més esperades pels amants dels balls de les festes majors: el concert d’Hotel Cochambre. Després de més d’un any sense celebracions, aquest serà, sens dubte, un dels plats forts de la programació. Aquesta és una de les formacions més reconegudes de les festes populars, ells mateixos es defineixen com els pioners en posar un punt teatral a una banda de versions, la seva posada en escena, el nivell musical i la ironia fresca, natural i inaudita dels components del grup han aconseguit que concert rere concert sigui cada dia més nombrosa «la família Cochambros @», tal com l’anomenen. Els components de la formació musical són: Charlie Cuevas (baix elèctric-veu) Danny Navarro (bateria-veu) Miguel Pino (guitarra) Benito Inglada (veu) Diego Marin (teclats -veu).

DIUMENGE 27. La jornada començarà amb la celebració del centenari del FC Sant Pere al camp de futbol, a les 12 h, i continuarà a les 18 h amb un partit commemoratiu.

A les 19 h començarà al Parc del Riu un espectacle infantil a càrrec de la companyia Xip Xap. Es tracta d’una companyia de teatre, animació, titelles i de tot el que fa referència a fer passar una bona estona a petits, mitjans i grans. A la seva pàgina web expliquen que són de ponent, «per ser més exactes, de la bonica ciutat de Lleida», conclouen. La formació oferirà l’espectacle Uh! Quin Cangueli i estarà obert a tothom. Es tracta d’un espectacle de música i titelles per mainada «per als que són capaços d’imaginar bèsties, fantasmes, monstres i a més, espantar-los. Uh!!», tal com el defineixen a la seva pàgina web.

ALTRES ACTIVITATS. El dilluns, 28 de juny, continuarà la festa major de Sant Pere amb un entrenament rural a càrrec de Tyffany’s Empordà, a la platja de Can Nera (davant del Càmping Gaviota). Però, anem a pams, què és Tyffany’s Empordà? Es tracta d’un centre d’entrenament funcional i de running, amb seu Ventalló. És una proposta saludable per a aquelles persones que no els agrada tancar-se a un gimnàs i prefereix fer esport a l’aire lliure. L’equip ofereix diferents sessions d’entrenament adaptades a cada esportista i el dilluns, 28 a les 20 h, oferiran els seus serveis a tothom qui li interessi.

ÚLTIM DIA DE FESTA MAJOR. La Diada de Sant Pere començarà amb l’ofici solemne a l’església de Sant Pere, a les 12 h. La missa comptarà amb l’acompanyament musical amb piano i Montserrat Cristau. Després hi haurà sardanes amb La Principal de la Bisbal i la mateixa formació clourà la festa amb un concert i un ball a partir de les 20 h al Parc del Riu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li