Sant Pere Pescador celebra el seu patró amb la festa major d’estiu

0
1094

Hi haurà una desena d’activitats com teatre, música, animació infantil o inflables, entre altres


Sant Pere Pescador és un dels altres municipis de la comarca que aquest cap de setmana celebrarà la seva festa major d’estiu. La festivitat es repartirà al llarg de tres dies, el 28, 29 i 30 de juny. I hi haurà activitats com ara teatre, música, animació infantil o circuit d’inflables, entre altres.

TEATRE I CONCERT. La primera activitat de la festa major serà l’obra de teatre Burundanga, que interpretarà la Companyia Mosca Teatre, una companyia amateur que neix a Girona la primavera del 2012. «Junts treballem per aconseguir transmetre, a l’escenari, la nostra il·lusió, admiració i passió per les arts escèniques. Tot plegat sense oblidar, però, el nostre principal objectiu: aprendre i divertir-nos, gaudint del món del teatre», destaquen a la seva pàgina web. L’espectacle teatral es farà al Centre Cívic de Sant Pere Pescador a les 21 h i de taquilla inversa.

A la zona del Parc del Riu, a mitjanit, el grup de rumba alt-empordanès Banannabeach farà un concert, en la gira dels seus deu anys als escenaris. I clourà la vetllada musical el Dj B&B.

DISSABTE. El 29 de juny començarà amb l’ofici solemne a l’església de Sant Pere a les 11 h, que anirà acompanyat musicalment de la cobla els Rossinyolets. Un cop acabada la missa hi haurà tres sardanes a la plaça Major.

Però una de les activitats que captarà més atenció de públic, serà el circuit d’inflables que hi haurà al camp municipal d’esports de Sant Pere Pescador. Es tracta d’un circuit d’Humor amarillo, que inclou diferents inflables i obstacles que cal superar. A les 11 h s’obrirà l’espai.

‘EL MESSIES DE HÄNDEL’. L’església de Sant Pere acollirà una de les activitats més culturals de la programació de la festa major. Es tracta de l’audició El Messies de G.F Händel, interpretada pel Cor de l’Empordà i la soprano Soledad Cardoso, el contralt Fédérique Sizaret, el tenor Toni Aragón i el baix de Xavier Mendoza. Tots sota la direcció musical de Carles Coll. El Messies és un oratori de Georg Friedrich Händel i una de les seves obres més conegudes i populars, especialment el seu cor Al·leluia. Händel va compondre El Messies durant 24 dies l’estiu de 1741. El llibret és de Charles Jennens i està format per fragments bíblics extrets de la traducció de la Bíblia anomenada Bíblia del rei Jaume (King James Version), molt influent en la literatura anglesa. Jennens va concebre l’estructura del llibret com una òpera en tres actes, en cada un dels quals es relata i es reflexiona sobre un episodi de la vida de Jesucrist: el naixement, la passió i la resurrecció. Malgrat descriure episodis de la vida de Jesús, la majoria de fragments bíblics procedeixen de l’Antic Testament que fan referència a la futura vinguda del Messies.

El preu de l’entrada serà de 10 euros si es compra el mateix dia a l’església, però l’anticipada, que es pot comprar a l’oficina de turisme té un cost de 8 euros.

NIT JOVE. El Parc del Riu serà un any més l’escenari de la nit jove i comptarà amb grups com ara Germà Negre i l’Orquestra Mitjanit. Germà Negre és un grup de música format a Banyoles l’any 2012. El seu estil és principalment el folk amb un aire clarament festiu. D’aquesta manera, els cinc músics (quatre de Banyoles i un de Girona), que provenien d’estils i gèneres musicals molt diferents (clàssica, punk, rock, etc.), van iniciar el que actualment es coneix com a Germà Negre, com hem detallat en pàgines anteriors, el grup banyolí que ofereix un repertori de folk. Cal destacar que el mes de maig de 2015 van publicar el seu primer disc titulat Els àngels fan torrades a través de la discogràfica Halley Records. Recentment, el Sant Jordi de l’any passat, van publicar el seu treball musical disc titulat Molt de porc i poca salsitxa també amb discogràfica Halley Records.

Un cop acabat el primer concert, serà el torn de la reconeguda Orquestra Mitjanit, un dels principals grups de les terres catalanes que porta una festa d’allò més alegre i reivindicativa. Ofereixen un directe explosiu, dilatat i que va directament al cor… o a les vísceres. Atents als èxits del moment ,però sempre contemplant la música dels Països Catalans com el nostre marc d’origen i alhora carta de presentació al món. A Sant Pere presentaran la nova gira 2019, amb nou repertori i nova posada en escena. Per cloure la nit jove, que començarà a la mitjanit, el Dj Tonic’s serà l’encarregat de fer ballar a tothom fins a altes hores de la matinada.

DIUMENGE DE FESTA MAJOR. L’últim dia de la festivitat serà d’allò més tradicional. La jornada començarà a les 11 h amb un espectacle d’animació infantil a càrrec de Jordi Tonietti i continuarà amb una festa de l’escuma. Les dues activitats es duran a terme a partir de les 11 h al Parc del Riu.

La jornada continuarà amb l’audició de sardanes que ferirà la reconeguda Orquestra Maravella a la plaça Major a les 12 h i clourà amb el concert i el ball de fi de festa major que oferirà la mateixa orquestra, a les 19.30 h, aquesta vegada a l’espai del Parc del Riu. L’Orquestra Maravella és un dels conjunts musicals català més antics de les comarques gironines. Tal com detallen a la pàgina web, va ser format el 1951 a Caldes de Malavella per Lluís Ferrer i Puigdemont i, actualment, consta d’orquestra de concert, d’orquestra de ball i de cobla. Els primers anys actuaren gairebé sempre a l’estranger, raó per la qual els anomenaven Orquestra Internacional. Ara la formació té un Club de Joves Fans que va néixer l’any 2009 a partir d’un grup de joves.

  • Consulta el programa de la fira, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li